RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Norsk Tipping tilby nettpoker

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Idrettspresidenten åpner for norsk nettpoker, men Kulturdepartementet er like avvisende.

Norske gamblere legger igjen store summer på internasjonale nettsteder. Nå vil idrettspresidenten ha tak i pengene - via Norsk Tipping. Men ifølge Kulturdepartementet er det uaktuelt med statlig nettpoker.

- Norsk Tipping bør vurdere å tilby nettpoker, mener idrettspresident Tove Paule ifølge P4. Hun synes noe bør gjøres for å sikre idretten i Norge en andel av pengene som nå havner hos internasjonale spillnettsteder.

Spiller for milliarder
- Det er et tankekors at kultur og idrett i Norge kunne fått flere milliarder av de pengene som forsvinner ut av landet, sier hun.

Nordmenn bruker sju milliarder kroner på utenlandske nettspill. Dersom Norsk Tipping hadde begynt med nettpoker, kunne noen av pengene gått til kultur og idrett i Norge.

I Sverige har det statlige spillselskapet kapret 35 prosent av markedet etter at de startet med nettpoker for to år siden, ifølge P4.

- Ikke aktuell politikk
Statssekretær i Kulturdepartementet, Wegard Harsvik, sier i en kommentar til Nettavisen at dette ikke er aktuell politikk Norge. Årsaken er bekymringen for spillegalskap.

- Det er spilleavhengighetsproblematikken som gjør at vi er skeptiske til dette, sier Harsvik og avviser at det er aktuelt å se nærmere på den svenske modellen. Harsvik sier han likevel har stor forståelse for idrettens bekymring når det gjelder spillpengene som forsvinner til utenlandske nettselskaper. Departementets vil se på måter å begrense dette på, blant annet gjennom å regulere muligheten for pengeoverføringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere