*Nettavisen* Nyheter.

Ber norske muslimer marsjere mot vold

Noman Mubashir (30) vil samle moderate muslimer til fakkeltog i Oslos gater for å markere avsky til terror, vold og drap.

01.12.04 08:29

Mens muslimer i flere land har gått i tog mot religiøs ekstremisme, har norske muslimer forholdt seg passive. Lørdag kommer de på banen etter initiativ fra NRK-journalist Noman Mubashir (30), kjent fra blant annet Frokost-TV.

- Som muslim og kjent medieansikt ønsker jeg nå å synliggjøre de moderate muslimene i Norge som tar avstand fra all type vold og terror i samfunnet. Det er viktig for meg å vise at de aller fleste muslimer i Norge ønsker å leve i fred og harmoni. Det samme håper jeg neste generasjon kan gjøre, sier Noman Mubashir til Aftenposten.

Flere voldshandlinger den siste tiden er utført av ytterliggående muslimer, blant dem drapet på den nederlandske filmskaperen Theo van Gogh 2. november. Drapsmannen oppfordret til hellig krig, Jihad. I Norge vekket det undring og avsky da lederen for Islams Råd, Zahid Mukhtar, på TV 2s «Holmgang» sa at han hadde «forståelse» for drapet.

Noman Mubashir vil ikke la det være siste ord fra landets muslimer:

- Hvis vi forblir tause og defensive, vil dette muligens oppfattes som om norske muslimer støtter terror og vold. Det vil i alle fall ikke jeg ha på min kappe. Jeg håper inderlig at de vel 80.000 andre muslimene i Norge er enig med meg, sier Mubashir.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.