Remas nedskjæring i sortimentet, som følge av den nye bestevenn-strategien, har skapt sterke reaksjoner på nyåret.

Les: Folkeopprør mot Rema 1000 i sosiale medier: – Boikotter heretter Rema grunnet bestevenn-strategien

Les også: Rema fjerner flere varer fra hyllene

Nå oppfordrer Drammens Ølets Venner til boikott av Rema fordi Aass er blant ølsortene som forsvinner til fordel for Remas såkalte «bestevenner» skriver Drammens Tidende.

«Vi er over 40.000 ølvenner som sverger til AASS øl fra Drammen. Medlemmene er fra det ganske land og litt til (...) og nå vil dere begrense vår adgang til dette?» skriver gruppa på Facebook og oppfordrer sine medlemmer:

«Vennskap kommer og vennskap går. Drammens Ølets Venner vil nå anbefale alle sine medlemmer til å søke nye venner som kan tilby sortimentet av det gode Aass-ølet fra Drammen» .

Artikkelen fortsetter under FB-posten.

I en kommentar til innlegget, og som svar på DTs spørsmål om kundene ikke lenger er Remas øverste sjef, slik selskapet skriver i sitt eget verdigrunnlag, svarer kommunikasjonsdirektør Mette Fossum:

– Vi er glade for engasjementet fra kundene og ønsker å tilby lokale merkevarer der de står sterkest. Salgstallene viser at kundene i Bergen ønsker Hansa, i Nord vil de ha Mack og i Østfold ønsker de seg Borg. På samme måte ønsker vi å tilby Aass der deres produkter står sterkest. Vi har god dialog med Aass og de vil være en viktig regional leverandør i 2017.

Aass bryggerier er langt fra alene. I Bergen har Hansa Borg droppet Rema, noe de formidlet i en pressemelding torsdag. I en mail til Nettavisen fredag skriver de:

«Situasjonen er at vi i 2015 hadde en avtale med et kommersielt vedlegg. Forpliktelsene i vedlegget videreføres automatisk over i neste år hvis de ikke enten reforhandles eller sies opp. I november 2015 kom Rema 1000 med nye betingelser til vedlegget som en del av 2016-forhandlingene. Betingelsene var urimelige sammenlignet med det vi allerede hadde. Vi sa da opp det kommersielle vedlegget fordi premissene ble endret, og vi ikke ønsket binding til en avtale med nye premisser.

Et kommersielt vedlegg regulerer blant annet betingelser for volum, plasseringer og priser».

Christianssands Bryggeri sier derimot til Stavanger Aftenblad at de synes det er trist at Rema ikke lenger vil selge CB utenfor Vest-Agder.