*Nettavisen* Nyheter.

Ber om åtte nye uker

Knappe to måneder før rettssaken mot den drapssiktede 41-åringen i Førde tar til, har forsvareren ennå ikke fått svar på de mystiske hårfunnene. Fredag ber påtalemakten om åtte nye uker i varetekt.

01.12.04 13:05

- Det er høyst utilfredsstillende for saken at jeg ikke vet hvilke funn Rettsmedisinsk institutt nå analyserer for DNA. Jeg vet at det er gjort en rekke hårfunn på åstedet og den avdøde, og jeg har bedt om at alt analyseres, sier 41-åringens forsvarer Ivar Blikra til TV 2 Nettavisen.

Den siktede 41-åringen håper selvsagt på at funnene kan stamme fra andre enn han selv eller den drepte sykepleierstudenten Anne Slåtten.

- Men vi innser jo selvsagt at faren er til stede for at politiet får styrket sin sak ytterligere, sier Blikra, som mener det uansett er viktig å få analysene på bordet.

Holder kortene tett
I kjennelsen fra sist fengslingsmøte påla dommerfullmektig Torkel Tveit politiet blant annet å analysere de andre funnene. I ettertid sa lensmann Kjell Fonn ved Førde lensmannskontor at hår funnet i Anne Slåttens hånd var sendt til analyse.

Tirsdag ville Fonn ikke kommentere om de har fått svar på undersøkelsene og eventuelt hvilke resultater de har gitt.

- Vi får se på fengslingsmøtet fredag hva vi har av nytt i saken. Frem til da har jeg ingen kommentar til nye bevis, sier Fonn til TV 2 Nettavisen.

- Har dere analysert alle funnene, slik forsvaret ber om?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Fonn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han opplyser at de vil be om åtte nye uker i varetekt. Påtalemakten regner med at hovedforhandlingene kan begynne i Førde tingrett så tidlig som i slutten av januar.

- Uholdbart av politiet
Advokat Blikra sier hans klient vil motsette seg videre fengsling. Han reagerer på at politiet er kommet så langt i etterforskningen uten at han er gitt innsyn i funn og analyser.

- Siden påtalemakten så langt ikke kan knytte min klient til åstedet, men kun til den drepte, er det uholdbart at jeg ikke har fått oversikt over alle tekniske funn. Jeg trodde at det lå i sakens natur at politiet ønsket svar på alt, ettersom lensmannen gjentatte ganger har sagt at de fører en bred etterforskning, sier Blikra.

- Undergraver ikke saken
Det var den siktedes DNA-spor funnet på Slåttens bh og bryst som førte til siktelsen i saken. Utover dette har politiet få spor å gå etter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dommerfullmeltikg Tveit har advart politiet om å drive ensrettet etterforsking på bakgrunn av tekniske bevis, trolig med Birgitte Tengs-saken på Karmøy i bakhodet.

- Prøver politiet bevisst å undergrave forsvarets sjanse til å få en rettferdig rettssak?

- Det gjør vi ikke. Og vi har aldri hatt det som motiv, sier Fonn som ikke ønsker å gå inn i en diskusjon om hvorfor siktedes forsvarer ikke har fått fullt innsyn.

Fonn mener det fremdeles er god til frem til hovedforhandlingene og at Blikre vil få innblikk i det han trenger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.