RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om drapstiltale i Hylkje-saken

Sist oppdatert:
Politiet har bedt Riksadvokaten ta ut tiltale mot mannen som er siktet for Hylkje-drapet.

(iBergen.no) Etterforskningen av tragedien på Hylkje, der en alenemor i sommer ble knivdrept og et barn utsatt for seksuelle overgrep, ble ferdig i forrige uke. Politiet har nå sendt resultatene av etterforskningen til statsadvokaten, og der skal de ha bedt om at den siktede 34-åringen tiltales for forsettlig drap.

Det er Riksadvokaten som tar den endelige avgjørelsen om saken skal prøves for retten. Trolig vil rettssaken komme til våren, fordi 34-åringens forsvarer, Trygve Staff, er opptatt som forsvarer i Nokas-saken frem til da.

Ennå har ikke 34-åringen forklart seg for politiet, og politiinspektør Svein Erik Krogvold ønsker ikke å svare på om de kjenner motivet for drapet eller ikke.

- Han har nektet å forklare seg, noe han har full rett til, sier Krogvold til iBergen.no.

37 år gamle Ingvild Myking ble brutalt drept foran datteren og hennes venninne i sitt eget hjem på Hylkje 20. juli. Den 34-årige kameraten ble kort tid etter drapet pågrepet blodig og beruset ved en butikk like i nærheten. Mannen hadde rømt fra lukket avdeling på Sandviken psykiatriske sykehus to dager før drapet. Han var blitt overført midlertidig til sykehuset fra Bergen fengsel, der han sonet en narkodom.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere