*Nettavisen* Nyheter.

Ber om fire nye uker for metanolsiktet

Påtalemyndigheten ber om fire nye uker for Per Erik Fossum (75). Han siktes formelt for giftdrap etter at en 31-årig kvinne døde av metanolforgiftning forrige helg.

Fengslingsperioden for Per Erik Fossum går ut onsdag. Han har sittet varetektsfengslet i forbindelse med to dødsfall som følge av metanolforgiftning tidligere i sommer.

- Jeg vil be om en fire nye uker i varetekt, sier politiadvokat Mette Haldorsen til NTB.

Haldorsen sier Fossum nå formelt vil bli siktet etter den såkalte giftmordparagrafen. En 31-årig kvinne døde forrige helg etter å ha drukket metanolholdig sprit. Politiet mener den direkte dødsårsaken var metanolforgiftning, selv om den endelige obduksjonsrapporten ennå ikke er klar.

Fossum ble avhørt fredag. Han opprettholder sin forklaring om at han ikke visste at spriten han har videresolgte inneholdt metanol.

–Fossum har ikke fortalt noe vi ikke kjenner til fra før. Han gir ingenting, og er vanskelig å komme gjennom. Han er jo dreven etter så mange års erfaring, sier Haldorsen.

Politiet fikk i helgen ikke lagmannsrettens medhold i å fengsle en 67-årig Oslo-mann politiet mener videresolgte 60 liter metanolholdig sprit fra Fossums lager. Han er også siktet for giftdrap.

- Men siktelsen blir ikke henlagt, sier Haldorsen.

©NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.