RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om fire nye uker i Førde

Sist oppdatert:
Politiet i Førde ønsker å holde 41-åringen som er siktet for drapet på Anne Slåtten i Førde i varetekt i fire nye uker. Fengslingsmøtet pågår nå.

Torsdag var det fire uker siden politiet pågrep og siktet 41-åringen for drap på Anne Slåtten etter at hans DNA matchet DNA-funnene gjort på åstedet. Dagen etter ble mannen fengslet for fire uker og fikk de første ukene ikke lese aviser, se fjernsyn eller ta i mot besøk.

Mannen sitter i varetekt i Ålesund, men blir i dag transportert til Førde for fengslingsmøtet. Ifølge lensmann Kjell Fonn i Førde kommer politiadvokat Sissel Kleiven til å be om fire nye uker varetektsfengsling.

Ingen tilståelse
Sjansene for at 41-åringen vil bli fengslet for fire nye uker må regnes som svært høye. DNA-sporene gir berettiget grunnlag for mistanke. Det er likevel knyttet spenning til hva politiet har fått gjort de fire ukene siktede har sittet i varetekt. Ifølge lensmann Fonn er det gjort en rekke avhør av vedkommende. Mandag tok politiet opp igjen avhørene etter en lengre pause.

- Vi har jobbet med å kartlegge siktedes bevegelser i Førde. Vedkommende snakker i avhør, men det foreligger ingen tilståelse, sa lensmann Fonn tirsdag.

Mangler vitner
Hovedutfordringen til etterforskerne har vært og er etter det TV 2 Nettavisen erfarer, fremdeles å få knyttet 41-åringen til drapsstedet med mer enn bare DNA-beviset. Fremdeles har politiet ingen vitner som har sett siktede i nærheten av drapsstedet. Dette forblir et mysterium, ettersom det var en rekke vitner langs Angedalsveien søndagsmorgenen 6. juni da den 23 år gamle sykepleierstudenten ble drept.

41-åringen har selv sagt i avhør at han ikke husker noe fra natten og fra morgentimene da Slåtten ble drept. Verken lensmann Kjell Fonn eller siktedes forsvarer, Ivar Blikra, ønsker å kommentere om 41-åringen har begynt å huske noe fra den aktuelle helgen.

TV 2 Nettavisen legger ut resultatet fra fengslingsmøtet så snart kjennelsen blir kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere