*Nettavisen* Nyheter.

Ber om røyke-tips

Oslo kommune lover å kontrollere at røykeforbudet på serveringsstedene fra 1. juni blir fulgt. Samtidig ber de publikum gi tips om serveringssteder som synder.

- Gjester som oppdager at det røykes på et utested har muligheten til å gi beskjed om dette. Kommunen kommer til å sende ut en brosjyre en av de nærmeste dagene med informasjon om dette og med hvor en kan henvende seg for å klage, samt annen relevant informasjon om hvordan regelverket vil fungere, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Margaret Eckbo (Frp), i en pressemelding.

Eckbo understreker at det er serveringsstedene selv som har ansvar for at lokalene er røykfrie, ikke kommunen, men lover at kommunen tar sitt tilsynsansvar på alvor.

- Vår oppgave er å kontrollere at utestedene overholder lovverket, både når det gjelder røyking, alkoholservering og andre forhold hvor kommunen er tilsynsmyndighet. Dette vil vi gjøre, sier Eckbo i en pressemelding.

Ifølge Eckbo ser Oslo kommune det som naturlig å samarbeide med Arbeidstilsynet, i og med at begge instanser har tilsynsansvar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.