*Nettavisen* Nyheter.

Ber om stenging av kristen-skole

Fylkesmannen i Aust-Agder mener det er avdekket så mange graverende forhold ved Skjærgårsskolen at Utdanningsdirektoratet bør vurdere å stenge skolen.

- Skolen synes å være styrt av religiøse formål fremfor faglige og pedagogiske, skriver Fylkesmannen i Aust-Agder i sitt brev til Utdanningsdirektoratet.

I en ny rapporten konkluderer Fylkesmannen med at Skjærgårdsskolen ikke oppfyller friskolelovens krav på to sentrale punkter:

Rektor fungerer ikke som skolens reelle leder, men styres av Glenn Rasmussen og synes å være styrt av religiøse formål fremfor faglige og pedagogiske, skriver Fylkesmannen.

Og statstilskuddet og elevbetalingen er ikke kommet elevene til gode slik loven krever, men er i stor grad overført til menigheten og pastor.

Fylkesmannen anbefaler at Utdanningsdirektoratet vurderer grunnlaget for fortsatt godkjenning med statstilskudd etter friskoleloven for Skjærgårdsskolen.

Tidligere er det kommet fram at skolen lærer barna tungetale. To tidligere ansatte har også hevdet at pastor Glenn Rasmussen har drevet demonutdrivelse på dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.