RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om tålmodighet med lærerne

Sist oppdatert:
Lærene og lærerutdanningen blir fremstilt som hovedsynderne for at norske elever har blitt dårligere på skolen. - Politisk reformiver har skylda, mener studentene.

EN OECD-rapport viste mandag at norske elever er blitt dårligere i blant annet matematikk og naturfag de tre siste årene.

- Politikerne har det for travelt med å se resultater. Det kommer så mange nye reformer at læreren blir utdatert før han er ferdig med utdannelsen, sier leder i Studentenes Landsforbund Njål Bele.

Det siste tiåret har vært preget av reform på reform for lærerutdanningen. Sist kom kvalitetsreformen. Før den har blitt innarbeidet, og latt virke kom det nok en endring i lærerutdanningen, opptakskrav.

- Vi kan ikke forvente kvalitet når alt er nytt. Politikerne må ha tålmodighet til å la reformene bli innarbeidet på en god måte og la de virke før det gjøres helt nye tiltak. Det som skjer nå er at studentene blir kastet frem og tilbake, og at reformene skaper kaos, sier Bele.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere