*Nettavisen* Nyheter.

Ber om tips etter dødsfall

Etter at Anne Slåtten (23) ble funnet død, har politiet i Førde fått 10-12 nye tips, men de vil ha flere. Liket er nå fraktet bort fra åstedet.

08.06.04 00:01

Sent mandag kom fem Kripos-etterforskere samt en rettsmedisiner til Førde for å undersøke stedet der sykepleierstudenten fra Rogaland ble funnet, ifølge NTB.

Etter en åstedsgranskning som varte i drøye tre timer, ble den døde kvinnen fraktet bort litt før midnatt, melder TV 2-nyhetene.

Da hadde liket ligget i et kratt, dekket av en grønn presenning, siden det ble funnet ved 12-tiden mandag. Politiet ønsker at funnstedet skulle være mest mulig intakt inntil Kripos hadde gjort sine undersøkelser.

Trolig skal den avdøde nå fraktes til Bergen for obduksjon.

Alle muligheter åpne
Politiet kunne mandag kveld fortsatt ikke si om de står overfor et drap, ifølge NTB.

- Vi holder alle muligheter åpne. Vi må ta høyde for at det verste kan ha skjedd, og så får vi se hva den videre etterforskningen viser, sa lensmannen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Den kvinnelige sykepleierstudenten ble funnet bare et par meter fra veien, i et kratt mellom Førdehuset og Angedalsveien klokka 12.15 mandag. Funnstedet ligger i et trafikkert område i Førde. Like ved ligger Førdehuset, som inneholder både svømmehall, idrettshall, kulturhus, kinoer og bibliotek.

Hørte rop
Den døde kvinnen ble funnet mer enn ett døgn etter at hun ble meldt savnet. Søndag morgen møtte hun ikke opp på sykehjemmet der hun var i praksis i forbindelse med sykepleierutdannelsen.

Et vitne som bor like i nærheten av funnstedet har fortalt politiet at hun hørte flere rop fra en kvinne i dette området tidlig søndag morgen.

Etter at den døde ble funnet mandag, fikk politiet inn 10-12 nye tips.

- Det er forskjellig innhold i tipsene, men det er ingen av dem som kan knyttes til funnstedet, sier lensmannen.

Dødsårsaken var mandag ikke kjent. Politiet vil ikke si noe om den døde er påført synlige skader.

Telefonsamtale
Anne Slåtten ble sist sett klokka 23.30 lørdag kveld. Politiet har dessuten registrert at hun snakket med kjæresten sin i mobiltelefonen sin klokka 3.30 natt til søndag. Det er det siste kjente livstegn fra sykepleierstudenten.

Kjæresten befinner seg langt unna Førde, og politiet mener det ikke er noe som tyder på at det var noe unormalt i forbindelse med den samtalen.

Klokka 6.30 søndag morgen hørte en nabo dusjing i hybelkollektivet der 23-åringen bodde. Politiet antar at det var Slåtten som var i ferd med å stå opp. En time senere skulle hun møte på Førde helsetun, men der dukket hun aldri opp.

60 personer og fire hundeekvipasjer fra Røde Kors og mannskap fra politiet lette etter Slåtten fra søndag kveld til tidlig mandag morgen.

Ber om tips
Politiet ber nå alle som kan ha observert noe i Førde tidlig søndag morgen om å ta kontakt.

- Vi er interessert i å høre om personer eller biler som har vært i området, sier Fonn.

Politiet var mandag ettermiddag i gang med vitneavhør. Ved lensmannskontoret i Førde er det satt av egne mannskaper til å ta seg av opplysninger fra publikum.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.