RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om tips etter storbrann

Sist oppdatert:
Politiet mistenker at brannen i et gammelt slakteri i Molde natt til søndag kan være påsatt.

Har du tips? Kontakt oss på epost: vaktsjef@nettavisen.no eller tlf. 21 00 60 10.

- Brannen er under kontroll. Brannvesenet trapper nå ned, men de driver fremdeles småslokking og området forblir inngjerdet en stund fremover, opplyser operasjonsleder Sigvart Sivertsen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Nettavisen ved 14-tiden.

Ba folk lukke vinduene
Det var klokka 04.40 natt til søndag at en politipatrulje observerte røyk fra et stort industribygg som har vært brukt som slakteri i Molde. Bygget ligger i Oscar Hansens vei 2.

- Det ligger i et industriområde, men det er bare et par hundre meter til boligbebyggelse, opplyste operasjonsleder Harald Rønning til Nettavisen.

Politi, brannvesen og sivilforsvaret ble innkalt til slukningsarbeid. Ved 15-tiden var fortsatt 8 brannfolk og 12 fra sivilforsvaret på jobb. En person fra sivilforsvaret er innlagt på sykehus med røykskader.

- Han er ikke alvorlig skadet, men ligger til observasjon, sier sivilforsvarsadjutant Magne Beyer til Nettavisen.

Gravemaskin på plass
En gravemaskin arbeider nå på stedet for å rive de delene av bygningen der brannen er slukket. Brannfolkene sliter med å komme inn til kjernen av bygningen der det fortsatt er svært varmt, opplyser Beyer.

- Vi blir nok her utover natta, sier han.

Gunstige vindforhold gjorde faren for spredning liten og det dreide seg om vanlig brannrøyk, men folk i området ble bedt dem lukke vinduer og ventiler på grunn av den store røykutviklingen. Oppfordringen gjaldt alle innbyggerne i Molde. Utpå ettermiddagen har vindretningen snudd til vestlige, og røyken driver dermed inn mot bebyggelsen. Den skal imidlertid ikke være farlig.

Bygget har ikke vært i bruk i den siste tiden, og ingenting tyder på at det befant seg mennesker i bygget da brannen brøt ut.

Etterlyser tips
Politiet vet foreløpig ikke hva årsaken er.

- Vi ber om tips fra personer som kan ha vitneobservasjoner fra stedet, sier Sivertsen til Nettavisen.

- Tror dere brannen kan være påsatt?

- Vi holder alle muligheter åpne, og er svært interesserte i opplysninger fra folk som kan ha observasjoner fra stedet, understreker politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere