Ber om unnskyldning

Aslam Ashan fyrte løs mot Vebjørn Selbekk etter publiseringen av Muhammed-tegningene. Nå ber han om unnskyldning.

«Du kan takke deg selv» var Aslam Ashans kommentar på drapstruslene som Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk mottok etter publiseringen av Muhammed-tegningene.

«Du kan ikke sitte her og klage når du selv startet hele denne saken med fullt overlegg»

Harde ord
De harde ordene falt da Ashan og Selbekk møttes i debattprogrammet Tabloid 30. januar. Den gang raste verden over publiseringen av Muhammed-tegningene.

Mandag kveld viste Dokument2 igjen karikaturtegningene av profeten. Denne gangen som en historie om hva som skjedde før under og etter publiseringen av tegningene i Jyllands-Posten for nøyaktig et år siden.

- Jeg synes det er helt i orden. Her er tegningene vist i en helhet og vi fikk også se at tegningene var vist verden over, også i Egypt. Det visste jeg ikke før. Vi må ha debatt og dialog om islamske reaksjoner i kjølvannet av Muhammed-tegningene. Dette er en del av den dialogen, sier en langt mer forsonende Aslam Ashan mandag kveld.

Ikke provosert
Ashan opplever ikke TV 2s offentliggjøring av bildene som provoserende. Det gjorde han i januar da det kristne Magazinet publiserte bildene.

- Mine følelser var veldig levende på den tiden. Det ble sagt at det ble gjort for å teste demokratiet, men den gangen opplevde jeg at det bare ble gjort for å provosere.

- Tegningene ble trykket ubegrunnet her i Norge. Magazinet beklaget og ba om tilgivelse, sier Ashan og legger til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Susanne Berg-Hansen

- Jeg kan beklage det jeg sa den gangen. Når jeg tar utgangspunkt i det som skjedde i ettertid, så ville jeg aldri sagt det i dag, sier Ashan til Nettavisen.

Ashan poengterer at han mener fremdeles det var feil av Magazinet å publisere bildene. Han mener det kristne tidsskriftet provoserte unødig, og at muslimer og andre trossamfunn må lære å leve sammen uten å støte hverandre

Islam vokser i Europa med rekordfart. Det er viktig at man er varsom overfor hverandre for vi skal leve sammen i mange tusen år fremover. Vi skal ikke ha et nytt Jugoslavia i Norge, sier Ashan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.