RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om varetekt for to tsjetsjenere

Sist oppdatert:
Politiet ber om varetektsfengsling for to av de åtte tsjetsjenerne som er siktet etter angrepet mot et asylmottak i Våler i Østfold.

Tirsdag begjærer påtalemyndigheten varetekt for to av de tre personene som sist ble pågrepet ved Nordbybråten asylmottak i Våler lørdag. Øvrige pågrepne vil bli løslatt etter avhør.

- Avhør av de fornærmede, de siktede og vitner i saken har bidratt til at politiet i løpet av helgen har dannet seg et klarere bilde av hendelsesforløpet og gjerningsmennenes rolle i voldsepisoden ved asylmottaket torsdag kveld. Fem av de som nå er pågrepet i saken vil bli løslatt mot meldeplikt. To vil bli begjært varetektsfengslet tirsdag grunnet fare for bevisforspillelse og mulig unndragelse av straff, opplyser Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Spørsmålet om varetekt vil bli behandlet av Moss tingrett tirsdag morgen.

- Vi opprettholder siktelsen mot alle åtte, sier lensmann Per Tore Fremstad i Våler til NRK.

De to som vil bli begjært varetektsfengslet, er i 20-årene. De er begge identifisert av vitner ved mottaket, ifølge politiet.

I tillegg har en av de tre kvinnene som skal ha blitt utsatt for vold i forkant av angrepet, meldt seg for politiet, forteller Fremstad i Våler til NTB.

- Vi har fått etablert telefonkontakt med henne, og vi håper å få tak i de to andre i løpet av mandag. Det er veldig viktig for oss å få deres historie, for å finne ut om det er årsaken til det som skjedde torsdag, sier lensmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere