RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Oslo-homser ta vaksine

Sist oppdatert:
Smittevernoverlegen oppfordrer på det sterkeste menn som har sex med menn om å vaksinere seg etter at 15 homofile eller biseksuelle menn i Oslo-området er smittet av gulsott i sommer.

Folkehelseinstituttet og helse- og velferdsetaten i Oslo kommune oppdaget i mai at det var i ferd med å utvikle seg en gulsottepidemi blant menn i Oslo. Frem til slutten av juni var det registrert 17 tilfeller av gulsott, eller hepatitt A - mot åtte tilfeller til samme tid i 2003.

Nå er det registrert 29 tilfeller, rundt 15 av de smittede er enten homoseksuelle eller bifile menn.

Gulsott herjet sist gang i Oslos homofile miljø i 1998, og den gang ble det registrert drøyt 20 tilfeller.

- Vi kommer til å registrere over 30 tilfeller ved utgangen av juli. Alle er ennå ikke registrert, sier smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo til Aftenposten Aften.

Han anbefaler på det sterkeste at alle menn som praktiserer sex med andre menn, snarest tar en gratis vaksine mot hepatitt A. Den kan fåes hos fastlegen, på en vaksineklinikk eller på Olafiaklinikken.

Mennene blir smittet ved at de praktiserer såkalt rimming eller oroanal sex. Smitten overføres ved at munnen kommer i kontakt med anal-åpningen. Den vanligste smittemåten er imidlertid via mat eller drikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere