RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber retten frifinne for konedrap

Foto: Gøril Huse (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Advokat Arild Holden mener Terje Blom-Pettersen var bevisstløs da han drepte sin kone, og at han må frifinnes.

I en særdeles engasjert prosedyre ba forsvarsadvokaten retten tenke med fornuften, og ikke bare høre på de sakkyndiges vurderinger i forhold til hans klient.

De psykiatrisk sakkyndige har konkludert med at Terje Blom-Pettersen var tilregnelig da han ifølge tiltalen skal ha tatt livet av sin kone Anne Sofie Blom-Pettersen med en hammer.

- Men også leger kan ta feil, sa advokat Holden.

Bevisstløs?
Rettspsykiaterne mente at Blom-Pettersens opplevelse av å ikke huske drapshandlingen var en fortrengning i hukommelsen av veldig sterke inntrykk.

- Men samtidig husket han at han la sin egen kone ned i en grav han selv hadde gravd. Jeg mener at en må rette et spørsmål om han kan ha vært ute av bevissthet da han utførte en handling som ikke harmonerte med hans personlighet, sa Holden.

Han prosederte derfor på at drapstiltalte Terje Blom-Pettersen burde frifinnes, fordi han klan ha vært bevisstløs i gjerningsøyeblikket.

- Ikke motiv
- Terje Blom-Pettersen hadde som sitt største ønske at familien skulle fungere, og han hadde to måneder på seg til på å få det til. (Ekteparet hadde avtale med å bo sammen til over jul). Det har flere vitner sagt. Fordi han ikke fikk klar beskjed om at Anne Sofie ville skilles, hadde han i praksis noe motiv, sa advokaten.

Førstestatsadvokat Arnfinn Holden sa klart i sin prosedyre at motivet var sjalusi, og at Terje-Blom Pettersen drepte sin kone fordi han ikke taklet deres samlivsproblemer.

Psykisk nedbrutt
Holden brukte også mye tid på å understreke at hans klient var fysisk og psykisk svært nedbrutt og utmattet da drapet skjedde. Han viste også til at Terje Blom-Pettersen hadde denne diagnosen som gjør at han kan falle ut av bevissthet.

- De sakkyndige har ikke avviste at kunne være i stand til å handle i en slik tilstand, sa Holden.

Advokaten rettet også kritikk mot politiet, som skal utrede både det som er til fordel og ulempe for tiltalte, og at de ikke har ført bevis for at han var bevisst da han gjorde denne handlingen.

- De overlater i stedet Terje Blom-Pettersen å føre bevis for at han ikke har minne om hendelsen, sa han.

Dom i saken kommer 26. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere