RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Ber Stordalen vise vei

Sist oppdatert:
LO-leder Roar Flåthen roser Petter Stordalen for hans sterke engasjement mot sosial dumping i byggebransjen, men ber ham samtidig feie for egen dør.

Det var på representantskapsmøtet i LO tirsdag at Flåthen fant tiden inne for å avlegge den høyt medieprofilerte hotellkongen en liten visitt.

Etter å ha berømmet Stordalens raske reaksjon da det ble avslørt sosial dumping med grovt underbetalte østeuropeiske arbeidere på et hotell under restaurering i Oslo, sa LO-lederen:

– Jeg har en utfordring til deg. Rett også blikket mot forholdene for de ansatte inne i hotellene. Om lag halvparten av dem som jobber med renhold i hotellbransjen i Norge er ringehjelpere. Det vil si uten fast ansettelse, uten fast lønn og uten fast arbeidstid, påpekte Flåten.

Deretter oppfordret han Stordalen til å spille på lag med LO for å skape et mer anstendig arbeidsliv i servicebransjen.

– Petter Stordalen har på en offensiv måte vist at han ikke vil identifiseres med sosial dumping. Han kan vise vei for andre bedrifts- og hotelleiere hvis han også engasjerer seg mer i hva som skjer innenfor dørene på hotellene, sa Roar Flåthen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere