Gå til sidens hovedinnhold

Ber Stordalen vise vei

LO-leder Roar Flåthen roser Petter Stordalen for hans sterke engasjement mot sosial dumping i byggebransjen, men ber ham samtidig feie for egen dør.

Det var på representantskapsmøtet i LO tirsdag at Flåthen fant tiden inne for å avlegge den høyt medieprofilerte hotellkongen en liten visitt.

Etter å ha berømmet Stordalens raske reaksjon da det ble avslørt sosial dumping med grovt underbetalte østeuropeiske arbeidere på et hotell under restaurering i Oslo, sa LO-lederen:

– Jeg har en utfordring til deg. Rett også blikket mot forholdene for de ansatte inne i hotellene. Om lag halvparten av dem som jobber med renhold i hotellbransjen i Norge er ringehjelpere. Det vil si uten fast ansettelse, uten fast lønn og uten fast arbeidstid, påpekte Flåten.

Deretter oppfordret han Stordalen til å spille på lag med LO for å skape et mer anstendig arbeidsliv i servicebransjen.

– Petter Stordalen har på en offensiv måte vist at han ikke vil identifiseres med sosial dumping. Han kan vise vei for andre bedrifts- og hotelleiere hvis han også engasjerer seg mer i hva som skjer innenfor dørene på hotellene, sa Roar Flåthen. (ANB)

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto