RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Stortinget stanse Avinor

Sist oppdatert:
LO frykter at innsparingen i Avinor går på bekostning av flysikkerhet i norsk luftfart, og ber Stortinget stanse sparepogrammet selskapet har satt i gang.

LO har tidligere utarbeidet to rapporter om statsaksjeselskapet og spareprogrammet Avinor gjennomfører som går under navnet ”Takeoff-05”. På grunnlag av rapportene har LO bedt samferdselsministeren gripe inn for å sikre Avinor gode rammebetingelser. Organisasjonen frykter at forhastede innstramminger kan gå utover flysikkerhet, melder Aftenposten.

- Tålmodigheten i forhold til statsråden er på bristepunktet; slik det er, nå kan vi ikke ha det. Selskapsstrukturen til Avinor er ikke god. Spørsmålet er om Stortinget tar sjansen på å sitte og vente på at noe skjer, sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes.

LO har ved Sundnes og leder Gerd Liv-Valla sendt brev til samferdselskomiteen på Stortinget hvor den ber om at hele prosessen med spareprogrammet blir stanset inntil videre. Til grunn for brevet ligger også et ønske om omkamp om AS-formen til Avinor.

Ledelsen i Avinor mener det er i seneste laget å be om stans i omstillingsarbeidet nå.

- Store deler av omstillingsprogrammet er gjennomført. Det som står igjen er hovedsakelig knyttet til flysikring og regionalnettet, men også her er de store prinsipielle beslutningene i hovedsak tatt. Det er derfor lovelig sent å be om en pause i dette arbeidet nå. Men Stortinget står selvfølgelig fritt til å diskutere Avinor og om Avinor fortsatt skal være et aksjeselskap eller ikke, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere