*Nettavisen* Nyheter.

Ber synske om hjelp

Foto: PRIVAT

Moren til savnede Christina Røsvassbukt (15) har fremdeles håpet i behold. Nå ber hun synske om hjelp i søket.

14.07.04 09:26

Leteaksjonen etter Christina Røsvassbukt går nå inn i sin tredje dag. Letearbeidet pågikk i hele natt. Fremdeles står letemannskapene uten spor etter 15-åringen. I dag skal politiet vurdere nye søkemetoder.

Christinas mor, Lydia Røsvassbukt (35), sier til Adresseavisa at hun er takknemlig for at så mange har sluttet opp om leteaksjonen. Men hun vil at alle muligheter skal prøves for å finne datteren.

- Er det synske personer som mener å ha fornemmet noe i forbindelse med forsvinningen, håper jeg de tar kontakt med politiet, sier Lydia til Adresseavisa.

I går ettermiddag skal en synsk person ha kontaktet politiet, noe som utløste en ekstra innsats i et område hvor vedkommende mente å ha «sett» Christina. Søket gav ingen resultat.

Evaluerer innsatsen
- Vi har allerede startet opp igjen letingen onsdag. Men vi skal ha et evalueringsmøte senere hvor vi går gjennom det som er gjort fra A til Å. Deretter må vi trekke opp nye linjer for nye søk. Vi må se hvilke andre muligheter vi har, sier operasjonsleder Stig Fredriksen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Den 15 år gamle jenta ble meldt savnet av familien klokka 12 mandag, og ble sist sett da hun skulle gå en tur søndag kveld. Hun var på besøk med familien hos besteforeldrene sine for å feire sin egen 15-årsdag.

Etterforsker parallelt
Natt til onsdag, for andre natt på rad, hadde letemannskaper lytteposter ute i terrenget i håp om å høre lyder fra 15-åringen. I tillegg har politipatruljer kjørt på skogsveier i området. Men Christina er og blir borte.

Politiet tror foreløpig ikke at det ligger noe kriminelt bak forsvinningen. Men parallelt med letingen i terrenget driver politiet taktisk etterforsking i saken. De snakker med venner og familie, sjekker mobiltelefoner, PC og andre mulige spor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tv 2

- Fremdeles håp
Søket etter jenta ble i går utvidet mot E14 og Stjørdalselva. Området som det ble søkt i mandag, ble dobbeltsjekket. Det er ulendt terreng og flere tjern og vann i området. Over 150 hytter i området skal også kontrolleres. Politiet startet dette arbeidet tirsdag og vil fortsette med kontrollen utover onsdagen.

- Vi har fremdeles håp om å finne Christina i live. Det har vært funnet folk i god behold som har overlevd en uke i terrenget. Været i området er rimelig greit, med 12 til 15 grader og oppholdsvær, sier operasjonsleder Fredriksen til TV 2 Nettavisen onsdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.