RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber vitner melde seg

(Politiet)
Sist oppdatert:
Politiet i Oslo går nå ut med bilder av drepte Yuhang Wu (22) og Ningyan Yu (23) i håp om at vitner som har sett dem i tiden før drapet skal melde seg.

Gutten Yuhang Wu (22) skal ha blitt funnet drept med flere knivstikk, mens hans venninne Ningyan Yu (23) skal ha blitt kvalt med en wire.

Politiet har fått en rekke tips om mulige drapsmotiver og ikke identifiserte gjerningspersoner i forbindelse med drapene på Wu og Yu sist uke, men foreløpig står man uten mistenkte.

- Vi trenger mer informasjon om ofrenes bevegelser og hvem de kan ha vært sammen med. Siden mange sikkert kjenner ansiktene deres, men ikke navnene, velger vi å gå ut med bilde av dem, sier Terje Kristiansen ved Oslopolitiet til TV 2 Nettavisen.

Wu og Yu kom fra byen Fuqing i Fujian-provinsen i Sør-Kina til Norge i august 2003. De var da studenter ved Musikk Instrument Akademiet i Sarpsborg. Siden midten av januar i år har de bodd i studentboligen i Bjerregaardsgate 21 i Oslo.

Jobbet på restaurant
Yuhang Wu jobbet ved restauranten Dinner i Stortingsgaten, mens Ningyan Yu hadde arbeid ved Nodee restaurant i Middelthunsgate.

De har også vært knyttet til Scandinavian Chineese Church i Storgata 38.

Politiet ber om publikums hjelp i forbindelse med ofrenes bevegelser på disse stedene, og mellom disse stedene.

- Vi er interessert i opplysninger om observasjoner om dem enkeltvis, sammen og eventuelt sammen med andre personer, opplyser politiet i forbindelse med offentliggjøringen av bildene.

Ukjent mann
Blant tipsene politiet etterforsker er observasjoner av en ukjent mann som beveget seg rundt i gangen der de døde bodde noen dager før de ble funnet drept.

- Det er et interessant tips som vi har fått fra flere hold. Samtidig må vi huske på at dette er en stor blokk med studenter der gjennomtrekket er høyt, sier Kristiansen.

Politiet har også fått tips om flere Mercedes-er som har blitt observert i forbindelse med jenta Ningyan Yu.

- Vi har fått veldig mange tips om personer og kjøretøy, og vi har ikke identifisert alle som er tipset om, sier Kristiansen.

Kristiansen sier også at det ennå er for tidlig å si noe om motiv for drapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere