RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Bergen brannvesen klar til å rykke

Sist oppdatert:
En klatregruppe er klar til å bistå i redningsarbeidet i Ålesund etter at en boligblokk kollapset.

(iBergen.no) Onsdag morgen var det et møte i Bergen brannvesen hvor det ble bestemt at en klatregruppe skulle være i beredskap for å sendes til Ålesund for å bistå i redningsarbeidet etter at en boligblokk på seks etasjer kollapset onsdag morgen.

- Politiet har bedt oss om å være i beredskap og akkurat nå er pågår det et møte hvor vi tar stilling til om vi skal sende mannskaper opp, fikk iBergen.no opplyst fra vakten til Bergen brannvesen i 08.00-tiden.

Cirka klokken 08.45 var det tatt en avgjørelse på at en klatregruppe på 2 x 6 personer fra Fana brannstasjon skulle rykke dersom det var behov for det.

Mannskapene vil bli fraktet fra Flesland enten i rutefly eller helikopter.

- En gruppe som er spesialutdannet innenfor ras er i beredskap etter at vi fikk en anmodning fra politiet i Ålesund. Det er ennå ikke klart om det er vi som rykker eller om det blir en gruppe fra Oslo. Våre menn er reiseklar, sier brannsjef i Bergen Helge Eidsnes til iBergen.no.

Politiet fikk melding om at en seksetasjes boligblokk på Fjelltun i Ålesund har kollapset ved 04-tiden natt til onsdag. Minst 20 mennesker bodde i blokken og flere er fraktet til Ålesund sykehus.

Les også:
- Berører hele byen
- Som et våkent mareritt
- Dette raset flyttet blokka
Reddet fem med stige

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere