RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen flommer over

Sist oppdatert:
- Minner om Hatlestad terrasse og Hatlebakk-raset, sier politiet. Se dramatiske bilder.

(iBergen.no) 40 millimeter nedbør på fem timer skaper vannkaos i Bergen. 24 vannfylte biler har foreløpig blitt reddet. I Salhus har elven gått over sine bredder og truer nærliggende bebyggelse på begge sider. Salhusveien ble derfor stengt for trafikk.

Ligner rassituasjon
I det verst rammede området på Damsgård, skuler politiet med bekymring opp mot en skråning like bak en rekke hus.

- Vi frykter ikke ras, men vi ser jo at jorden er mettet og vannet kommer opp fra kumlokkene. De samme forholdene hadde vi under rasene i Hatlestad terrasse og Hatlebakk, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Foreløpig er det ingen planer om å evakuere mennesker fra boligene sine. Lyssand oppfordrer alle til å ta vare på verdiene sine og kjøre med stor aktsomhet på veiene. Mye overflatevann gjør fremkommeligheten sterkt redusert.

Lager demninger
Damsgårdsveien måtte stenges etter at enorme nedbørsmengder skapte store dammer i veibanen. Parkerte biler står fanget i vannet, med vann opp mot midten av dørene. Brannvesenet er nå i gang med å lage demninger for å stoppe vannet.

Har du noen bilder fra styrtregnet? Send dem til oss. MMS merk ib til 1984 eller på mail redaksjon@ibergen.no

24 biler under vann
Politi og brannvesenet har mildt sagt hatt det hektisk.

- Vi har fjernet 24 biler. Fem biler har vi gitt opp. De står under vann i parkeringsanlegget, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Ragnar Lyssand til iBergen.no ved 15-tiden.

Sterke byger
Etter en liten pustepause fra de store regnskyllene onsdag ettermiddag var vannet så smått på vei tilbake, men værmeldingene er langt fra lystige utover kvelden. Med jevne mellomrom kommer stadig nye styrtbyger inn over byen, og skaper mer problemer for politi og brannvesen. Også Bergen kommune er koblet inn i arbeidet.

I garasjen i Rimi-butikken ved Damsgårdsveien sto flere biler i fare for å drukne fullstendig. Brannvesenet kjempet iherdig for å redde bilene, men vannstanden steg ekstremt hurtig.

En høyspentledning i garasjen sto i fare for å bli dekket av det stigende vannet. Strømmen ble slått av bare centimeter før vannet nådde ledningen. Hele Rimi-butikken er evakuert.

40 millimeter nedbør
Siden klokken 08.00 har det regnet 40 millimeter, noe som er mye mer enn normalt.

- I løpet av ti minutter kom det seks millimeter nedbør. Det er helt ekstremt, sier Storm-meteorolog Bjart Eriksen.

Og verre skal det bli. For Vestlandet får inn et kraftig lavtrykk fra Nordsjøen de neste par dagene. Fra Stadt til Stavanger vil det fram til lørdag regne 40 mm på det laveste og 100 mm på det høyeste.

- Fredag ser helt forferdelig ut. Det gjør torsdag også, forresten. Ifølge den modellen vi har nå, så ser det ikke bra ut, er den dystre spådommen fra Eriksen.

Også Den Nationale Scene har fått merke de enorme vannmengdene. Kjelleren skal være oversvømt, i likhet med flere andre kjellerrom rundt i Bergen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere