RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen kalles «Nordens Ibiza»

Sist oppdatert:
- Travel Channel viser ravende ungdommer og kaller Bergen «Nordens Ibiza», sier politioverbetjent Agnar Berland. Nå sensurerer Reiselivslaget sentrum nattestid.

(iBergen.no) Den økende volden og offentlige helgefylla i Bergen er nå også blitt et tema for Bergen Reiselag. Etter at flere utenlandske kurs- og turoperatører kommenterer den utagerende festingen i byen, skal Reiselaget i kveld diskutere dette på et debattmøte, skriver Bergensavisen.

Reiselivsdirektør Ole Warberg bekrefter at utlendinger som har kommet for å besøke Bergen, har opplevd en del «uheldige episoder». Nå plasserer Reiselivslaget utlendingene på avskjermede steder som Kokstad og Sandsli, og lager tette program for dem, slik at de ikke rekker innom sentrum etter midnatt i helgene.

Warberg avviser likevel påstander om sensur, men peker på at de ønsker å vise frem det positive fremfor det negative ved byen.

- Norge fremstår som et positivt og velorganisert samfunn. Derfor er utlendingene overrasket over den frilynte rølpingen på gateplan. I mange land er det ikke vanlig å se unge mennesker av begge kjønn rave rundt som her, og hyler og skriker, sier Ole Warberg til BA.

Politioverbetjent Agnar Berland i Hordaland politidistrikt bekrefter at Bergen har fått et «partystempel», og sier til avisen at det er en tankevekker at Travel Channel viser bilder av ravende ungdommer og kaller Bergen «Nordens Ibiza». Han sier at målet nå må være å endre dette bildet.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere