*Nettavisen* Nyheter.

Bergen sa nei til Clear Channel

Foto: Maria Berger

Bystyret i Bergen sa i kveld nei til Clear Channel avtalen med 38 mot 29 stemmer

24.10.05 21:45

Det blir ikke reklamefinansierte busskur og toaletter i Bergen i denne omgang. Da det endelig kom til avtemning om forslaget i kveldens bystyremøte, var det bare Høyre og Fremskrittspartiets medlemmer som fortsatt ønsket å gi firmaet Clear Channel anledning til å sette opp busskur og selge reklame på dem.

Bergen er så vidt vites, den eneste byen som har sagt nei til en slik avtale og bystyrets nei er således en historisk avtale, med en forhistorie egnet til å fortelle minnebøkene.

Parkerte bussen

Avtalen hadde blitt vedtatt ved forrige korsvei om ikke representanten for Demokratene resolutt hadde parkert bussen han kjørte og sendt passasjerene av gårde, mens han selv så vidt rakk inn i bystyresalen og ble tungen på vektskålen da det skulle stemmes over et utsettelsesforslag.

Deretter tok demokratiet til å rulle. Protestene tårnet seg opp og ble fremsatt på høringen komiteen arrangerte og deretter fulgt opp med konsert på Kamelon på mandag med størrelser som Kings of Convenience og andre.

Nå er slaget vunnet for de som ønsker en by uten det de kaller visuell forsøpling. Hovedargumnentet til motstanderne var at all annen reklame kunne du unngå enten ved å velge vekk eller ved å slå av. Reklame i byrommet er det umulig å velge vekk så lenge du oppholder deg der.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag