Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen snublet igjen

Foto: Henrik Færevåg
Sist oppdatert:
I Bergen er folk forbannet. Det ble fint vær.

Bergensernes depresjoner vil ingen ende ta. Nå er det fint vær som gjør dem triste.

- Det er ingen tvil, desverre, viser meteorolog Roar Inge Hansen i Storm Weather Center til iBergen.no. Siste døgn kom det ingenting. Ikke en dråpe, ikke et snøfnugg, ikke litt rim en gang. Værstatistikere er oppfinnsomme når rekorder skal slås, men det finnes ikke spor av noe som med den største velvilje kan kalles nedbør det siste døgnet. I rubrikken for nedbør står det ikke 0.0 engang som betyr ikke målbar nedbør, men tross alt nedbør. Der står det ingenting. Og det er brutalt.

Bergenserne snubler altså i målstreken igjen.

- Det er bittert. Det er som om alt det vi har måttet tåle de siste tre månedene har vært forgjeves. Hadde vi fått rekorden så hadde drittværet i det minste vært godt for noe, sier en bergenser som insisterer på å ville være anonym, en foreteelse som i seg selv burde si litt om graden av mistrøstighet som nå hviler over den solfylte byen

Sol og pudder

På Fløyen er det akeføre, på Kvamskogen er det pudder og sol, men se om bergenserne bryr seg. Det er litt av den samme smaken som da et fotballag som ikke skal nevnes i denne artikkelen ledet hele sesongen før et annet lag som i hvert fall ikke skal nevnes kom og snappet "bøtten" i siste innspurten.

- Det kunne nå ha regnet et par dager til, sier den anonyme bergenseren som opplever det skarpe sollyset nå omtrent like forsmedelig som fem mål i mot i en by litt lenger sør på Vestlandet omtrent på den tiden det begynte å regne for alvor.

- Liksom for å gni det inn at det skal ikke lykkes.

Rotete statistikk

Og som vanlig har det vært lite hjelp å hente fra dommeren.

- Det har vært uvanlig mye rot rundt disse statistikkene, Roar Inge Hansen, kan vi stole på at dette ikke er rekord, egentlig?

- Vår eneste trøst er at i mine bøker har Stend i Bergen rekorden med 103 dager, og skulle den - som inneholder et par dager med dugg eller rim, ikke bli godkjent, er det målestedet Eikanger myr, like ved Bergen som har rekorden med 93 dager. Og ser en strengt på det så har det ikke vært opphold i Bergen siden 12. oktober, det har bare ikke kommet noe i måleglassene og da har Bergen 101 dager. Dette er ikke lett.

- Kan vi bli enige om at dette er det siste vi hører om denne rekorden?

- Okey.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!