*Nettavisen* Nyheter.

Bergen strammer inn: Forbyr private samlinger på mer enn ti personer

 

Bergen kommune ved byrådsleder Roger Valhammer og helsebyråd Beate Husa orienterte om koronasituasjonen i byen. Reglene strammes kraftig inn. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Bergen skjerper tiltakene for å slå ned koronasmitten. Private samlinger på mer enn ti personer og offentlige arrangementer med mer enn 50 deltakere forbys.

09.09.20 09:54

– Vi er nå i en situasjon der vi er nødt til å begrense smittespredningen. Vi er nødt til å slå ned dette utbruddet. Og vi mener at hvis vi lykkes med det nå i en tidagersperiode, så kan vi unngå sterkere tiltak senere, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) da de nye smitteverntiltakene ble presentert tirsdag kveld.

Tiltakene skal i første omgang gjelde i ti dager til 18. september.

Bakteppet er smitteoppblomstringen i studentmiljøet i byen. Smittetallene har økt kraftig de siste to ukene, og bare siden mandag er det registrert 42 nye tilfeller.

De nye smitteverntiltakene er som følger:

* Private samlinger reduseres fra dagens makstall på tjue til ti. Det vil si at det blir forbudt å bli mer enn ti personer på private samlinger.

* Offentlige arrangementer kan maksimalt ha 50 deltakere, ned fra 200 i dag.

* Restauranter og barer må føre liste over besøkende.

* Besøksrestriksjoner på sykehjem og helseinstitusjoner gjeninnføres.

* Studenter får utsatt praksisplass i kommunale tjenester.

Det innføres også en anbefaling om munnbind på kollektivtransport, og alle i kommunen som kan ha hjemmekontor, skal ha det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.