RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen tømmes for hjerner

Sist oppdatert:
Sju av ti som utdanner seg i Bergen, flytter fra byen når de skal ut i arbeidslivet. Professor ved Norges Handelshøgskole (NHH) advarer mot hjerneflukt.

- Bergen produserer og leverer mer kunnskapsrik arbeidskraft enn de tiltrekker seg. Omtrent 70 prosent av alle NHH-studenter søker lykken i Oslo, sier professor ved Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH, Eirik Vatne, til Bergens Tidende.

Bergen minst dymanisk
Resultatet er at Bergen står igjen som den minst dynamiske storbyen i Norge. Det kommer fram i undersøkelser som presenteres i boken «Storbyene i kunnskapsøkonomien» som slippes 25. august.

Vatne, som har redigert boken, mener byen mellom de syv fjell må bli flinkere til å holde på nyutdannet og oppdatert arbeidskraft.

- Fysisk nærhet viktig
Vatne, som har redigert boken mener hjerneflukten skyldes at 70 av hovedkontorene til de 100 største norske foretakene ligger i Oslo.

Til tross for at moderne teknologi åpner for å sitte langt fra hverandre og likevel samarbeide, peker professoren på at fysisk nærhet er viktig i næringslivsforhold. I tilfeller der samarbeidspartnere deler sensitiv informasjon og må prøve og feile for å komme frem til løsninger, er det best å forhandle ansikt til ansikt. Da hjelper ikke all verdens e-post og video-telefon, mener Vatne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere