RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergensbanen åpen igjen

Foto: Johannessen, Sara
Sist oppdatert:
Det var strømløst på deler av Bergensbanen natt til fredag. Fredag morgen er det igjen normal trafikk.

Fredag morgen melder NSB og Jernbaneverket at Bergensbanen igjen er åpen for normal trafikk etter å ha vært stengt mellom Myrdal og Mjølfjell. Enkelte tog kan bli forsinket eller innstilt, melder NSB på sine nettsider.

Et problem med et godstog førte torsdag kveld til at det ble strømløst på strekningen mellom Myrdal og Mjølfjell på Bergensbanen, melder NTB. Nattoget fra Bergen til Oslo natt til fredag ble innstilt på grunn av skader en presenning påførte kjøreledningen mellom Myrdal og Mjølfjell.

- Godstoget sto fast og ble trukket ned til Mjølfjell. Der fikk man strøm på det igjen. Samtidig ble det lenger øst på banen oppdaget at strømmen var borte, og årsaken var en presenning som godstoget hadde tatt med seg. Dette førte til store skader på kjøreledningen, forklarer informasjonsvakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket overfor NTB.

Et tog som var på vei fra Bergen til Oslo torsdag kveld stoppet som følge av strømstansen på Mjølfjell, og de fleste av passasjerene ble sendt tilbake til Voss og Bergen.

Nattoget fra Bergen til Oslo ble innstilt natt til fredag, men nattoget fra Oslo til Bergen går som normalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere