RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjarte Trettenes (TV 2)

Bergensbanen åpnet

Sist oppdatert:
Ryddemannskapene på Bergensbanen har klart å flytte det avsporede toget. Første tog gikk allerede mandag kveld.

- Ja, nå har de klart å bevege togsettet, og det til gangs, sier en fornøyd vakthavende informasjonssjef Harry Korslund i Jernbaneverket til Nettavisen mandag kveld. Ryddearbeidet etter avsporingen på Bergensbanen har vært vanskelig, og mandag ettermiddag så det mørkt ut.

- Å flytte togsettet fra skinnegangen viser seg å være vanskeligere enn noen hadde forestilt seg. De jobber med jekker og krananordninger for å løfte den ene halvparten av togsettet til side, men det sitter bom fast, sa Korslund da.

Les også: - Sitter bom fast

Ved 20.30-tiden var tonen en annen.

- Nå er det bekreftet fra togledelsen i Bergen at Bergensbanen blir åpnet klokken 22 i kveld. Det første toget over fjellet blir toget fra Bergen til Oslo med avgang klokken 22.58 fra Bergen, sier Korslund.

Sent mandag kveld klarte arbeiderne ved Kleven å få vekk så mye snø rundt togsettet at de kunne bruke løfteutstyret til å fjerne den bakre delen av togsettet fra skinnene.

Bergensbanen har vært stengt siden avsporingen onsdag, og NSB har i siden da satt opp bussforbindelse mellom Voss og Flåm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere