*Nettavisen* Nyheter.

Bergensbanen stengt på grunn av ras

STORE STEINER: Ifølge BAs fotograf på stedet er det ikke snakk om mange steiner, men de som har rast ut er store, og raset er rundt 30 meter bredt. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)

Steinblokker så store som kjøleskap stenger Bergensbanen.

31.12.14 15:47

Et rundt 30 meter bredt stein- og jordras gjør at Bergensbanen er stengt ved Dalekvam i Hordaland onsdag.

SISTE: Bergensbanen kommer til å være stengt mellom Dale og Stanghelle minst fram til torsdag formiddag etter et ras onsdag, opplyser Jernbaneverket.

Det er behov for å benytte helikopter i arbeidet med å undersøke rasstedet. Helikopter kommer torsdag formiddag.

En ny prognose ventes 1. januar cirka klokka 12.

Se løpende meldinger om trafikken nyttårsaften lenger ned

- Steinene har kommet høyt oppe fra fjelltoppen og har gjort ødeleggelser på skinnegangen, kjøreledningen og på en gammel kommunal vei. Ingen personer er skadet, og ingen steiner har truffet tog eller biler, sier operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen klokka 11.15.

Venter på geolog

Kronen opplyser at politiets patrulje er på stedet, men at man fortsatt venter på geolog for en vurdering av rasfaren. Inntil videre vil Bergensbanen og veien være stengt.

- Vi kan ikke utelukke at det vil komme nye ras, og det er dette geolog må vurdere.

- Store som kjøleskap

- Steinene er relativt store og beskrives å være på størrelse med kjøleskap, sier operasjonsleder. Raset har rammet Bergensbanen på en strekning på rundt 30 meter.

Se sak og flere bilder fra rasstedet i Bergensavisen

Kronen opplyser at det har vært en del nedbør i området og at det nå er mildvær.

Evakuerer passasjerer

- Togene er stanset i Vaksdal og på Dale. Passasjerene blir evakuert ut i buss når vi får tak i busser, og vi prøver nå å løse dette på best mulig måte, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til Bergensavisen.

Meldingen om raset kom klokka 9.22. Jernbaneverket opplyser at strekningen mellom Dale og Vaksdal er stengt for trafikk. Raset gikk i nærheten av Dalegården.

Klikk på bildet for å forstørre.

STENGT: Raset gikk ved Dalekvam mellom Dale og Stanghelle. Foto: (Google Maps)


- Vi venter på geolog som skal besiktige stedet. Så fort han eller hun frigir stedet, begynner vi å rydde, forteller pressevakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til NTB.

HTML EMBED


I første omgang er det lokaltog i Bergensområdet som rammes, og ett tog er blitt stående ved Vaksdal.

Ifølge NSB jobbes det med å organisere alternativ transport.

Les også: Alt om trafikken på nyttårsaften

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.