RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergensepidemi i verdenstoppen

Sist oppdatert:
Giardia-epidemien i Bergen er blant de verste den vestlige verden har opplevd i nyere tid. Vestlandshovedstaden blir bare slått av New York og Sverige.

- På grunn av det omfattende omfanget er epidemien i Bergen unik, sier Nina Langeland, spesialist på smittsomme infeksjoner og seksjonsoverlege ved Haukeland Universitetssykehus, til Bergens Tidende.

Ifølge Langeland er giardia-epidemien i Bergen en av de største noensinne i den vestlige verden i nyere tid, med 1300 tilfeller. For ni år siden var det et lignende utbrudd i New York, og i Sverige ble de rammet av samme type parasitt for 13 år siden. Ved begge epidemiene ble det påvist rundt 1400 tilfeller, skriver BT.

Epidemien som i høst slo ut så mange bergensere, blir nå mat for forskere i Bergen. Fagmiljøet ved Haukeland universitetssykehus og Universitetet i Bergen har allerede begynt å legge planer for fremtidige forskningsprosjekter på Giardia-parasitten. Og fagfolk både nasjonalt og internasjonalt har ifølge Bergens Tidende fått øynene opp for den unike kunnskapen vestlendingene nå besitter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere