RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergenser vant Formel 3

Foto: Kari Ebbesvik
Sist oppdatert:
Thor-Christian Ebbesvik tok sin første seier i formel 3 i år og han gjorde det foran øynene på hele formel 1 sirkuset.

Bergenseren Thor-Christian Ebbesvik ledet fra start til mål i gateløpet i formel 3 i Valencia søndag morgen.

- Det var helt fantastisk, stråler en stolt far Thor Ebbesvik.

-Ikke minst at det skjedde akkurat her og akkurat nå.

Med det mener han mens hele formel 1 sirkuset er til stede. Løpet som gikk på Valencia Street Circuit som går som navnet sier, gjennom byen, over broer, under tunnel og med mur på begge kanter. Banen er meget spennende a la Monaco og i ettermiddag kjøres Formel 1 løpet med de store guttene på akkurat samme bane. Da sitter Thor Christian i kommentatorbua som sidekommentator på SportN som sender direkte og vil helt sikkert måtte fortelle om sin egen seier i dag tidlig.

Holdt på å tape

- Det verste er at han kunne ha tapt. Han tok det som ventet litt roligere på siste runden og kjøreren som lå på andreplass tok noe innpå. Målstrekket er ganske langt her og det spanske laget som Thor-Christian kjører for gikk bananas med vifting med armer , bein og flagg. Dette ville Thor-Christian være med på på oppløpet og i farten glemte han å gire. I mål skilte det bare et tidelssekund. Han hadde sikkert kontroll, men for oss som ser på er det ikke sunt for hjertet. Ellers var vel løpet nesten en maktdemonstrasjon, sier en stolt far som er Honda-forhandler i Bergen så her er det bil hele døgnet.

Åpner muligheter

- Seieren kom på riktig tidspunkt. Vi var lei av unnskyldninger om at bilen ikke fungerte . At bilen var gammel osv. I dag var det ny bil og den fungerte perfekt og da ble det seier igjen. Vi skal nå i forhandlinger og demonstrasjonskjøring i GP 2 som er steget under Formel 1 og der alle Formel 1 kjørerne blir hentet fra, så kanskje er Thor-Christian et steg nærmere drømmen om å bli Norges første formel 1 kjører med dette, drømmer Ebbesvik senior.

- Det sier seg selv at en seier på en bane hvor det kjøres Formel 1 og måten den kommer på, er et langt bedre forhandlingskort enn en fenteplass. Så nå er det bare å gå ut på ny sponsorjakt, sier Ebbesvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere