RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergensere blir bøller i regnværet

Sist oppdatert:
Politiet bruker værvarselet for å ta bilbøllene i byen.

(iBergen.no) - Det er helt gjennomført og ikke tilfeldig. Jo dårligere været er, dess fortere kjører folk, sier leder ved trafikkavsnittet Bergen sentrum politistasjon, Jan Gunnar Bøe.

Ni lapper i møkkaværet
I Bergen var det, kanskje ikke så overraskende, stort sett møkkavær hele helgen. Derfor ble ikke Bøe overrasket over rapporten som fotsoldatene hadde lagt på pulten hans mandag morgen. Ni bilførere var blitt førerkortløse etter kontroller, og en god haug måtte lette på lommeboken.

- Det var jo dårlig vær og da slår det nesten ikke feil. Denne helgen var det ni stykker i 60-sonen med hastigheter fra 89 til 105 km/t.

- Kommer jeg en mandag og får melding om at det ikke har vært noe særlig med overtredelser, kan du være sikker på at det har vært fint vær.

- Folk blir amper
En trenger ikke være utdannet atomfysiker for å skjønne at dårlig vær gjør noe med sinnsstemningen til de fleste av oss. Men at det skulle resultere i at vi knaller gassen i gulvet i dårlig sikt og med stor fare for vannplaning (når det først regner i Bergen osv....), var kanskje mer overraskende.

- Det gjør noe med stemningen i kroppen når det regner. Vi blir mer stresset, irritert og aggressiv også i trafikken. Dette ser vi gang på gang. Dårlig vær og mye trafikk, da kommer råkjørerne. Sol og lite trafikk, da tar folk det roligere og vi kan kose oss i solsteiken, sier Bøe som dessverre går travle tider i møte. Bergen kan nemlig se ut til å ha hatt sin del av solen denne sommeren.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere