Gå til sidens hovedinnhold

Bergensere i Bentley-kø

62 personer håpet å stå seg til en Bentley da utholdenhetskonkurransen startet i Bergen i går. Et døgn senere har halvparten gitt opp. Se live-kamera fra konkurransen.

32 personer står fredag formiddag og holder i hver sin taustump festet til Bentleyen. Den som står lengst, stikker av med den lekre doningen.

Kreftsaken
Deltakerne har gitt sin støtte til Kreftsaken ved å kjøpe rep å holde i, og Bentley-aksjonen har fått inn 350.000 kroner.

- Mange av de som har gitt opp hadde ikke noe ønske om å vinne bilen, med var med i konkurransen for å se hvor lenge de holdt ut, sier en av initiativtakerne Anthony Hill til TV 2 Nettavisen.

Noen ga også opp da det begynte å regne, mens en annen sa takk for seg fredag formiddag fordi han måtte nå et fly.

Kalde hender
Mens solen skinte da konkurransen startet torsdag, begynte regnet å hølje ned i løpet av natten.

- Det var ikke særlig behagelig for folk å holde i de våte repene med iskalde hender. I formiddag har vi derfor gitt deltakerne en ekstra lang pause samt hansker, sier Hill.

Hill og Pettit driver en engelsk pub i Bergen, og har i de siste seks årene holdt en årlig veldedighetsauksjon på puben sin.

Gjenstandene som har blitt auksjonert bort har vært gaver fra næringslivet i byen. I år fikk de tilbud om en spesiell gevinst da en frisørsalong i byen ønsket å gi bort Bentleyen de tidligere hadde brukt som brudebil.

- Vi hadde hør om en lignende konkurranse i Skien der gevinsten var et hus, og slik fikk vi ideen til årets aksjon, sier Hill.

Slutt lørdag?
For å delta i kampen om Bentleyen måtte privatpersoner betale 3000 kroner, og bedrifter 10.000. Mange valgte å betale uten å stille opp.

- Vi hadde også en liten auksjon i går, men vi vet ennå ikke hvor mye penger den brakte inn, sier Hill.

Enkelte av deltakerne har annonsert i lokale medier at de er villige til å kjempe i dagevis fog Bentleyen, men Hill har et ess i ermet.

- En av konkurransereglene sier at vi har endring til å endre reglene underveis. Det skulle ikke forundre meg om kampen om Bentleyen dermed er over i løpet av lørdagen, sier han lurt.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot