RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergensere smittet av drikkevannet

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Helsevernetaten kunne i dag konstatere at mageparasitten som har herjet Bergen kommer fra drikkevannet.

Det er påvist parasitter i Svartediket vannbehandlingsanlegg som forsyner bergenserne med vann. Hva som har smittet drikkevannet er ikke kjent. Det kom fram under pressekonferansen i Bergen som startet klokken 14 fredag.

- Vi vil jobbe videre for å finne ut hva som smitter drikkevannet vårt, sier kommuneoverlege Harald Aasen under pressekonferansen fredag.

Jobber på spreng
Etter det massive diaréutbruddet i Bergen har myndighetene jobbet på spreng for å finne kilden til sykdommen. Med fredagens nye utvikling har kommunen kommet et skritt videre, men kan altså ennå ikke si hvordan parasitten har havnet i drikkevannet.

Fastleger hadde i begynnelsen av denne måneden registrert 35 smittetilfeller, men trolig sliter nærmere 300 bergensere med diaré og magesmerter som følge av mageparasitten.

Må koke vannet
Bergenserne har blitt oppfordret til å koke vannet før bruk. De som har blitt smittet, har blitt behandlet med antibiotika. Mattilsynet sier de er mest bekymret for store institusjoner som ikke så lett kan koke vannet som blir brukt.

Fredag ettermiddag holdt Helsevernetaten pressekonferansen om den alvorlige tilstanden i Bergen. Representanter for Smittevern, Vann- og avløpsetaten og Mattilsynet var til stede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere