*Nettavisen* Nyheter.

Bergenserne blir advart: - Hold dere inne

Vinden blåste vekk garasjeanlegg i Fyllingsdalen.

30.12.15 20:57
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=fgJVYbtcQb01xqzP0Jig_4bnHsQ2Hor6oFR9e_4F06srF7MWDXWttKvrJCdlPM3h0yh_bQ_baOv-pdn3Iqwh50bnSQjuhDSd&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Vinden skapte onsdag en rekke utfordringer på Vestlandet. I Fyllingsdalen i Bergen ble et stort garasjeanlegg tatt av vinden og deler av av konstruksjonen ble revet vekk.

– Hvis man ikke på død og liv må ut på tur, så skal man la være. Det er noen vanvittige vindkast som kommer inn fra sjøen, sier vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen i Hordaland til NTB i 15-tiden onsdag.

Onsdag kveld skriver Bergensavisen at 1600 husstander fortsatt er uten strøm som følge av vindens herjinger.

Les også: Vinden tok taket på boligblokk i Bergen - beboere evakuert

Les også: Bergen: Ny årsrekord i nedbør på selveste julaften

Nordsjøarbeidere værfast

Stormen langs vestlandskysten har også ført til at Statoil har stanset de fleste av helikopteravgangene til oljeplattformene ute i Nordsjøen. En solid andel av offshorearbeidere kommer seg ikke hjem til nyttårsaften, skriver Teknisk Ukeblad.

I Godalen i Stavanger ble et garasjeanlegg ble tatt av vinden. Også flere trær har veltet, skriver Stavanger Aftenblad. Brannvesenet i Stavanger ber folk om å holde seg unna skogområder og andre områder med store trær. Folk må heller ikke gå for langt ut på svaberget, på grunn av kraftige bølger.

Ingen er hittil skadd i uværet i Rogaland.

Sogn og Fjordane politidistrikt opplyste onsdag ettermiddag at taket på svømmehallen i Svelgen har blåst av. Ingen personer ble skadd i hendelsen.

På ettermiddag blåste en 20-fots container blåste på sjøen ved Elkem i Bremanger, men den ble tjoret fast av politiet. (©NTB)

Politiet ble nedringt

Det rant i en periode på med meldinger til politiets operasjonsleder i Hordaland onsdag formiddag.

Ved 11-tiden tok vinden fatt i en garasje i Fyllingsdalen som inneholdt ti parkeringsplasser, og for sju av garasjene ble hele konstruksjonen revet vekk.

Politibetjent Lauritzen opplyste til Nettavisen på stedet at det ikke er meldt om personskader.

Det er materielle skader på garasjekonstruksjonen og noe mindre skader på bilene som sto i garasjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politibetjent Lauritzen forteller til Nettavisen at det ikke er meldt om personskader. Foto: Farid Ighoubah (Nettavisen)

Klikk på bildet for å forstørre.

Garasje tatt av vinden i Fyllingsdalen i Bergen på årets nest siste dag. Foto: Farid Ighoubah (Nettavisen)


Bil fikk garasje over seg

Da politet kom til stedet var det en bil som hadde fått deler av garasjekonstruksjonen over seg, men sjåføren kom seg uskadd videre og kunne kjøre av sted uten at det var store skader på bilen.

Veien gjennom området er stengt på ubestemt tid. Det blåser fortsatt kraftig i området, melder Nettavisens reporter ved 14-tiden.

Politiet oppfordret tidligere onsdag folk om å holde seg inne.

Hordaland politidistrikt ba onsdag om forsterkninger fra Sivilforsvaret i forbindelse med uværet som herjer på Vestlandet.

Politiet selv har allerede alt tilgjengelig mannskap ute grunnet uværet, melder NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nødetatene på plass utenfor boligblokken i Rådal i Bergen der deler av taket blåste av. Foto: Tommy Brakstad (Nettavisen)


Tak på boligblokk løsnet

Tidligere onsdag evakuerte politiet et leilighetskompleks i Rådal i Bergen etter at en 60 kvadratmeter stor del av taket løsnet. Ingen personer ble skadd i hendelsen.

Politiet fikk melding om hendelsen i Harald Sæveruds vei klokka 11.10. Nødetatene var etter kort tid på plass. Alle som befant i boligblokken, som er hjem til en sju-åtte personer, er ute av bygningen.

Les også: Disse veiene er stengt

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=OnOPoO6VOxQFxBYUH9N1FOjHrjzeFJnMqe6lE-DlYWjDSpriDpd0OqUkvlzmmeBBRPjzoZYLoEHMSdAgcNBJ9r_xRCKuD7vO&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Andre meldinger:

13.27: Skeie skole - takplater til brakkeanlegget på skolen blåst av - truffet og skadet to biler, melder Hordaland politidistrikt.

13.48: I Svelgen tok vinden taket på en svømmehall. Det er ikke meldt om personskader. Politiet er på vei, melder Sogn og Fjordane politidistrikt.

11.48: Krossleitet - store metallplater blåser ut i veien, fare for trafikken. Politiet er på vei.

11.42: I Dag Hammarskjølds vei fikk politiet melding om tak som blåste av garasje og traff bil, ingen personskade.

11.40: På Danmarksplass ble det meldt av deler av fasaden på et bygg løsnet. Politiet rykket ut til stedet.

11.25: Fyllingsdalen ved gravplassen. Biler truffet av eit garasjetak som kom flyvende.

09.51: Hegglandsvegen /Os-vegen stengt på grunn av fare for at det kan velte trær.

Se Twitter-meldingene fra Hordaland politidistrikt nederst i saken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Veien gjennom området er stengt på ubestemt tid. Det blåser fortsatt kraftig i området. Foto: Farid Ighoubah (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.