*Nettavisen* Nyheter.

Bergensfirma utvikler spyttprøve som skal gi koronasvar på fem minutter

Et firma i Bergen har utviklet en spyttprøvetest for korona. Metoden testes nå ut i Tyskland og målet er å få testen på markedet før jul.

Et sveip med vattpinnen i munnen, pinnen legges ned i et rør som er koblet til en sensor som går videre til en boks fylt av elektronikk. Etter få minutter er svarer klart: Korona eller ikke korona.

– Hurtigtesten er basert på en helt ny type teknologi, sier administrerende direktør Joacim Holter i Lifecare til Bergens Tidende.

Firmaet har utviklet testen i samarbeid med det tyske selskapet Digital Diagnostics AG, som skal være ferdig med å teste metoden i oktober.

Holter ser en lang rekke fordeler med hurtigtesten fremfor vanlig testing:

– For den enkelte er munnavstryking langt mer behagelig enn vattpinne opp i bihulene. I tillegg er det en fordel å få raskt svar. Det er helsepersonell eller personer med opplæring som skal utføre testen.

– Man unngår ikke kø, men vi sparer alle laboratorieressursene, sier Holter, som antyder en pris på 60 dollar per test, cirka 550 kroner.

Det er mer enn dobbelt så mye som hver test koster kommunen i dag, men da kommer labanalyse på rundt 500 kroner i tillegg.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.