*Nettavisen* Nyheter.

Bergensmann siktet for overgrep mot sju småjenter

KAN VÆRE FLERE OFRE: Politiadvokat Janne R. Heltne sier at det flere småjenter som har blitt utsatt for overgrep av mannen. Foto: Skjalg Ekeland (Bergensavisen)

Politiet mener de har identifisert sju jenter som er blitt utsatt for overgrep av en forretningsmann fra Bergen. Ofrene er enten i siktedes familie eller venninner av datteren.

03.06.15 13:35

Bergen/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Politiet mener de har identifisert sju jenter som er blitt utsatt for overgrep av en forretningsmann fra Bergen. Ofrene er enten i siktedes familie eller venninner av datteren.

Alle jentene er under ti år, og saken strekker seg flere år tilbake i tid. Overgrepene skal ha skjedd under overnattingsbesøk, melder TV 2.

– Dette har vist seg å være en veldig omfattende og alvorlig straffesak der en mann har utført overgrep mot flere unge jenter, sier påtaleansvarlig Janne Heltne i Hordaland politidistrikt.

Lang tid
Oppnøstingen av saken startet i november 2013. Etter at foreldrene til ett av barna anmeldte mannen, beslagla politiet mobil- og datautstyr.

Først over ett år senere ble materialet gjennomgått, og politiet fant flere bilder som viser overgrep mot flere mindreårige, skriver Bergens Tidende. Heltne sier kapasitetsproblemer gjør at etterforskningen beklageligvis kan ta lang tid i slike saker.

Tidligere i mai skrev Nettavisen om en overgrepssak der Oslo-politiet hadde glemt en pc i 7,5 måneder. Maskinen inneholdt identiteten til en 34-åring som i denne perioden forgrep seg på flere titalls jenter.

Les: Politiet glemte pc i 7,5 måneder

Ber foreldre ta kontakt
I Bergen-saken er sju jenter identifisert, men politiet ber foreldre ta kontakt dersom de tror deres barn kan ha blitt utsatt for overgrep. De utelukker ikke at det kan være flere enn de sju som er identifisert hittil.

– Vi har gjennomført dommeravhør og snakket med foresatte til ti jenter. Sju jenter er identifisert ut fra bilder i saken, og dette er han siktet for, forklarer Heltne. I mars i år ble han pågrepet.

Da saken ble omtalt i forrige uke, sa mannens forsvarer, advokat Richard von der Fehr, at han ikke hadde noen kommentarer. Siktelsen mot mannen gjelder gjentatte overgrep mot barn under ti år, og overgrep mot noen som ikke kan motsette seg handlingen. Strafferammen er på inntil 21 års fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.