RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beruset 20-åring utløste storstilet leteaksjon

Sist oppdatert:
20-åringen skulle gå tre kilometer, men rotet seg bort på vei tilbake til hytta etter festen. Det utløste en storstilet leteaksjon.

20-åringen fra Uvdal skulle tilbake til hytta på Vegglifjell etter en fest i bygda mandag, men på veien fra bilbommen til hytta rotet han seg bort i mørket og ringte politi og venner etter hjelp.

Natt til tirsdag iverksatte Søndre Buskerud politidistrikt en større leteaksjon etter mannen, som var beruset og ikke kledt for en natt i fjellet. Været i området var bra, men det var kjølig.

Satte inn hunder i letingen
Rundt 20 personer fra politiet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp deltok i letingen. Flere hundeekvipasjer ble satt inn, og et Sea King redningshelikopter var på vei.

Banket på hos hytteeier
Tidlig tirsdag morgen ble 20-åringen funnet i god behold. Han dukket opp på døra hos en annen hytteeier i området barkejuvet på Vegglifjell. Han var tynnkledt, men hadde tullet seg inn i et teppe og på klart å holde varmen gjennom natta.

- Dette er vel ikke den mest typiske påskeleteaksjonen, men det forekommer jo fra tid til annen. Generelt bør man ikke tusle rundt alene i ukjent terreng midt på natta, sier operasjonsleder Olav Myrvold ved Søndre Buskerud politidistrikt til Nettavisen.

Han bekrefter at 20-åringen ikke var helt edru, men beruselsen var ikke verre enn at han kunne gjøre rede for seg og hva som hadde skjedd da han ved ett-tiden ringte politiet og ba om hjelp.

Skulle gå tre kilometer
Han var da blitt sluppet av ved en bom på veien til hytta og skulle gå det siste stykket på rundt tre kilometer.

Da han ringte politiet, visste han ikke hvor han var. Politiet ba ham ringe sine kamerater og ta seg tilbake til veien igjen. Men da de samme kameratene noen timer senere ringte politiet og fortalte at 20-åringen fortsatt ikke hadde dukket opp, slo politiet full alarm og iverksatte leteaksjon.

Politiet sier de vil ta en prat med mannen om hendelsen, men sier det nødvendigvis ikke ligger mistanke om uaktsomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere