RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beruset flypersonale risikerer fengsel

Sist oppdatert:
Påtalemyndigheten vil ha seks måneders fengsel for den engelske piloten som ble tatt med promille om bord i British Airways flyet på Gardermoen i 2003.

11. november 2003 tok politiet på Gardermoen seg inn i cockpiten på British Airways flyet og krevde promilletest av besetningen. Piloten, purseren, førstestyrmann blåste rødt. Blodprøven viste at piloten hadde mindre enn grensen på 0,2 promille, menn de to andre hadde over.

Piloten og førstestyrmannen har senere sagt opp jobben i selskapet.

Nå har påtalemyndigheten tatt ut tiltale mot alle tre, men ingen av dem møtte i Eidsvoll tingrett onsdag, skriver Aftenposten.

Påtalemyndigheten har ikke fått en lovlig stevning mot den engelske førstestyrmannen. Det har de derimot mot purseren og piloten. Derfor valgte de å kjøre saken denne uken.

Førstestyrmannen og purseren er tiltalt for promilleflygning.

Selv om piloten hadde under promillegrensen, mener påtalemyndigheten at piloten visste at de to andre var beruset. Han er tiltalt for å forsøke å føre flyet uten tilstrekkelig mannskap.

Det var sjefen for British Airways på Gardermoen som tipset politiet om at noen av hans ansatte kunne være beruset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere