Beskutt på jobben

Foto: Jostein Vikaune

Fredagen startet som en vanlig dag på kontoret for 52-åringen Jostein Vikaune i Mosjøen. Så smalt det.

28.04.06 13:43

Kun flaks hindret at 52-åringen i å bli truffet av to skudd.

- Jeg satt på kontoret og jobbet da det plutselig var et høyt smell. Jeg ser straks at det er et hull i vinduet, forteller Vikaune til TV 2 Nettavisen.

Nytt smell
52-åringen er en av tre ansatte i Kolo Veidekke i Mosjøen. Hans første reaksjon var å se om det var noen som kastet stein på ruta.

- Jeg gikk bort til vinduet og tittet ut. Det eneste jeg så var noen som arbeidet på jernebanelinjen. Jeg går ut av kontoret for å fortelle de andre om det som hadde skjedd da jeg hører et nytt smell, sier Vikaune.

Han løper tilbake til kontoret og ser til sin store forundring enda ett hull i vinduet. Så oppdager han to deformerte blyklumper i vinduskarmen.

- Jeg så to prosjektiler og skjønner at noen har skutt mot ruta. Da ringte jeg politiet, forteller 52-åringen.

Det første skuddet slo gjennom det første av de tre lagene i ruta. Det andre kom gjennom lag nummer to.

- Skjønner ingenting
Politiet fikk meldingen klokken 09.30 og reagerte umiddelbart. Vikaune og de andre ansatte fikk beskjed om å komme seg ut av rommet. Innen kort tid kom tre bevæpnede politimenn med hund til stedet. Vikaune pratet hele tiden med operasjonssentralen mens aksjonen pågikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg har overhode ingen idé om hvem som kan stå bak dette. Jeg skjønner ingenting. Det er ingen her på kontoret, eller firmaet, som har havnet i unåde mot noen som gjør at de ville ha skutt mot oss, sier Vikaune til TV 2 Nettavisen.

Kunne blitt truffet
Nå er han bare glad for at det gikk så bra som det gjorde.

- Vinduet står rett foran meg på kontoret. En meter til siden og et litt kraftigere skudd, så kunne det ha truffet meg, forteller han.

Operasjonsleder Espen Heiszter ved Helgeland politidistrikt sier til TV 2 Nettavisen at det ble søkt i området i et forsøk på finne den eller de som stod bak skuddene. Så langt vet ikke politiet hvor skuddene kom fra eller hvem som skjøt.

- Vi vet ikke hvilket våpen det dreier seg om. Det er kraftigere enn ett luftvåpen. Vi prøver nå å finne ut avstand og vinkelen det ble skutt fra, sier Heiszter.

Ifølge operasjonslederen er det mye som tyder på at dette kan ha vært en guttestrek.

- Vi ser ingen dramatikk i dette. Dette er mer på nivå med en guttestrek. Kanskje noen skulle skulle teste en børse og siktet mot et vindu, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.