*Nettavisen* Nyheter.

Beskylder Dagbladet for grove feil

Dagbladet blir beskyldt for å ha trykket flere grove feil i oppslaget om tidligere NRK-redaksjonssjef Jørn Wisløff. – Et mysterium at Dagbladet ikke sjekket med oss, sier TV 2s nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland.

25.01.05 17:45

Sentrale opplysninger i Dagbladets oppslag om tidligere NRK-redaksjonssjef Jørn Wisløff holder ikke stikk, skriver fagbladet Journalisten tirsdag.

I Dagbladet-artikkelen mandag uttaler den anonyme kilden at Jørn Wisløff måtte gå fra stillingen som redaksjonssjef ved NRK Finnmark fordi han har tipset andre nyhetsmedier om saker, sist TV 2 om den terrormistenkte asylsøkeren som truet med å sprenge et norsk fly i lufta over Finnmark.

TV 2 avviser imidlertid at Wisløff skal ha tipset om noe som helst.

- Trykket et rykte
- Våre innslag har hele veien vært basert på egne kilder og intervjuer. Det er et mysterium at Dagbladet skrev saken uten en gang å sjekke med oss. Det virker som om Dagbladet bare har trykket et rykte. For øvrig spør jeg meg hva som skulle være Wisløffs hensikt med å tipse oss om et innslag som etter sigende skulle vært publisert på distriktssendingen mer enn to timer før våre 21-nyheter, sier nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland i TV 2 til fagbladet Journalisten.

- Ingen her har snakket med ham
En sammenstilling fagbladet har gjort av de ulike innslagene om den terrormistenkte asylsøkeren viser at redaksjonene hadde vidt forskjellige vinklinger på saken.

– Jeg har ettergått påstandene i Dagbladet med de personene i TV 2 Nyhetene som kunne tenkes å ha hatt noe med dette å gjøre. Jeg har ikke funnet noen som har snakket med Wisløff eller mottatt noe tips fra ham i forhold til de sakene vi laget. Ingen av dem har snakket med ham på ett år. Vi hadde våre egne kilder, sier Øvre Helland.

- Ikke kilde for oss
Også Wisløffs tidligere kolleger i TV 2 Nettavisen avviser kategorisk at han skal ha tipset dem om terrorsaken.

– Normalt ville jeg aldri ha svart på spørsmål om hvem som tipser oss om det ene eller det andre. Grunnen til at jeg kan gjøre det i denne saken er at den er så spesiell, og fordi Wisløff ikke har noen kildebeskyttelse. Han er ikke kilde for oss. Det kan jeg bekrefte, etter å ha forsøkt å finne ut hva som ligger i saken. Vi forstår ikke oppslaget i Dagbladet, og stiller oss helt uforstående til den anonyme kilden deres i NRK Finnmark. Vi har ikke mottatt noe tips fra Jørn Wisløff om noen sak som ikke har vært publisert hos NRK, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum til Journalisten.

- Vil saksøke
Fungerende ansvarlig redaktør i Dagbladet, Eivind Ljøstad, ønsker ikke å gå inn i en polemikk om innholdet i den omstridte nyhetssaken. Han sier til Journalisten at «Vi er åpne for å dementere feil, men foreløpig har vi ikke funnet grunn til det.»

Advokat Per Danielsen bekrefter tirsdag overfor Kampanje at han vil saksøke Dagbladet på vegne av Wisløff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag