*Nettavisen* Nyheter.

Beslagla 865 kilo hasj

Politiet i Oslo, Europol og Tollvesenet har de siste dagene gjort et kjempebeslag på tilsammen 865 kilo narkotika.

01.12.04 16:09

Politiet håper med dette å ha stoppet et nettverk som i lengre tid har smuglet hasj til Norge for salg i landet.

- Logisk sett, når man gjør to beslag innenfor et slikt nettverk så tror jeg ikke det kommer mer. Så langt registrerer vi med tilfredshet det vi har gjort, sier politiinspektør Iver Stensrud ved Oslo politidistrikt.

Det er gjort to beslag på tilsammen 865 kilo, og politiet tror hele partiet består av hasj. Man har ennå ikke rukket å gå gjennom hele beslaget.

18 personer er sålang pågrepet i saken. 11 personer ble tirsdag varetektsfengslet, og sju personer vil bli framstilt for fengsling i morgen, opplyste politiet på pressekonferansen onsdag.

- Vi står også igjen med noen pågripelser. Blant de om er pågrepet er det et stort innslag av norske statsborgere, sier politiinspektør Iver Stensrud til TV 2 Nettavisen.

Mandag ble det beslaglagt 350 kilo i et kjøretøy i Østfold. Tirsdag ble det beslaglagt 515 kilo i en lastebil på Svinesund.

Lastebilen ble kjørt gjennom en av Tollvesenets scannere, og røntgenfotograferingen avdekket et stort parti med hasj. Hasjen var skjult som såpe. Den var pakket inn og lå mellom paller med såpestykker, opplyser Toll- og avgiftsdirektoratet i en pressemelding.

- Beslaget er resultat av en etterforskning som har pågått en lengre tid, sier politiinspektør Iver Stensrud til TV 2 Nettavisen.

Politiet i Oslo og andre politidistrikter, Kripos, Europol og Tollvesenet har samarbeidet i saken.

På spørsmål om politiet har drevet med overvåking av personer i forbindelse med etterforskningen, sier Stensrud:

- Vi har i lang tid brukt alle de metodene politiet har til rådighet, uten at jeg vil gå mer i detalj, sier Stensrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.