RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Tollvesenet)

Beslagla hasj for 23 millioner

Sist oppdatert:
Tollvesenet på Svinesund fant 230 kilo hasj, som har en gateverdi på 23 millioner kroner.

Hasjpartiet ble funnet på en lastebil som ble stoppet og tatt ut til kontroll når den passerte grensen søndag kveld, opplyser Tollvesenet i en pressemelding.

- Bilen ble kontrollert ved hjelp av Tollvesenets mobile skanner, og røntgen-fotograferingen avdekket uregelmessigheter. Det ble gjennomført ytterligere kontroll ved hjelp av narkotikahund, som markerte på åtte pappesker bakerst på hengeren. Disse pappeskene viste seg å inneholde til sammen 230 kilo hasj, sier Wenche Fredriksen som er kontorsjef på Svinesund.

Hasjen har en gateverdi på omtrent 23 millioner kroner.

- Den mannlige føreren er 41 år gammel og dansk. Han er nå overlevert til politiet for avhør, sier Fredriksen til TV 2 Nettavisen.

Dette er det største hasjbeslaget Tollvesenet har gjort siden det ble beslaglagt et halvt tonn hasj på Svinesund 30. november 2004. Også den gangen ble beslaget gjort ved hjelp av skanner.

Tollvesenets to mobile skannere for lastebil og vogntog ble kjøpt inn i 2003 og skal ha blitt et godt verktøy for tollerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere