RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beslagla kannibal-CD

Sist oppdatert:
Politiet skal ha sikret seg en CD der 25-åringen har lagret sin chatting med unge jenter. Han skal ha truet med å spise jentene, og ble i dag varetektsfengslet i tre uker.

Etter det TV 2 Nettavisen er erfarer, gjorde politiet beslag av CD’n under ransaking hjemme hos den siktede mannen i oktober.

På CD’n skal 25-åringen ha lagret chattingen sin på internett. Beslaget er derfor et viktig bevis for politiet i en straffesak mot mannen.

Ville spise jentene
Den tidligere straffedømte 25-åringen fra Kristiansand skal ha fantasert om å drepe og spise tenåringsjenter. Han skal ha tatt kontakt med unge jenter på flere norske chattesider.

Ifølge VG skrev han følgende til en av jentene: «Kan jeg få den ære av å spise deg opp. Som mat. For 300.000 kroner.»

Ingen av jentene skal ha møtt mannen, men følt seg truet. Flere av dem har nå anmeldt 25-åringen, og politiet mener saken så langt har ni ofre mellom 13 og 21 år.

- Fare for gjentagelse
Mannen ble mandag varetektsfengslet for fire nye uker i Kristiansand tingrett, etter allerede å ha sittet en måned fengslet på grunn av truslene.

Fengslingen ble påkjært. Torsdag valgte lagmannsretten å fengsle mannen i tre uker.

- Han ble varetektsfengslet for fire uker på grunn av fare for gjentakelse, sier politiadvokat Dennis Danielsen i Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

I kjennelsen fra tingretten står det at forholdene er begått i en begrenset periode, og med en svært høy intensitet. Retten skriver at siktedes adferd viser at han har lav terskel for å begå slike handlinger som siktelsen omfatter.

«Siktede mistenkes nå med skjellig grunn for en rekke trusler og for en rekke tilfeller av skremmende og plagsom opptreden. De fornærmede er i hovedsak mindreårige jenter», skriver Kristiansand tingrett i sin kjennelse.

Dømt for to voldtekter
Retten har i fengslingsvurderingen lagt særlig vekt på at siktede tidligere er domfelt for alvorlige straffbare handlinger.

Han hadde nesten akkurat sluppet ut fra fengsel da han skal ha truet jentene på nettet. I april ble han sluppet ut etter syv års sikring og forvaring.

Mannen ble i 1998 dømt for å ha voldtatt en jente på under 16 år to ganger, samt truet henne på livet. Han skal også ha drapstruet tre andre unge jenter.

I tillegg ble han dømt for ett tilfelle av legemsfornærmelse, vinningsforbrytelser og skadeverk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere