RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Best i gym - dårligst i matte

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Norge grunnskoleelever gjør det best i heimkunnskap og gymnastikk og dårligst i matematikk.

Heimkunnskap og gymnastikk er med en gjennomsnittskarakter på 4,4 de to fagene hvor standpunktkarakteren er høyest, mens matematikkarakteren på 3,5 er den laveste gjennomsnittskarakteren.

Det viser tall for avgangskarakterene i grunnskolen våren 2005 som Utdanningsdirektoratet publiserte mandag.

Små endringer
Tallene viser lite endring i elevenes gjennomsnittskarakterer i standpunkt fra 2002 til 2005. Det er heller ikke tegn til økt karakternivå fra 2002 til 2005 for de elevene som var oppe til avgangsprøven.

Kjønnsforskjeller
Tallene viser at det er klare forskjeller mellom jenter og gutters prestasjoner på skolen, både når det gjelder avgangsprøver og standpunkt:

Jentene i 2005 fikk bedre standpunktkarakterer enn guttene i alle fag unntatt i kroppsøving, hvor gutter oppnår 0,3 karakterpoeng mer enn jenter.

Det er størst forskjeller i karakterer i jentenes favør i heimkunnskap, norsk sidemål og i kristendoms-, religions- og livssynskunnskap (0,6 karakterpoeng).

Minst kjønnsforskjell er det i matematikkfaget, både i standpunkt ved avgangsprøven, der jentene leder med 0,1 karakterpoeng.

Se hele utdanningsstatistikken her (Utdanningsdirektoratet)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere