Bestakk politiet for bedre soning

Foto: (TV 2)

Rahilas far og bestefar slipper å sitte i celle sammen med andre pakistanske fanger, og er der bare når pressen er til stede.

15.06.05 13:47

MANDI BAHA-UD-DIN (TV 2 Nettavisen): En politikilde i Mandi Baha-ud-din bekrefter overfor TV 2s reporter at Rahila Iqbals far og bestefar ikke lenger soner varetekten i den lokale politicellen. Kilden forteller at de ikke lenger er på cellen sammen med andre fanger om natten, bare når pressen er til stede.

Familien skal ha bestukket politiet for å få andre og bedre soningsforhold. Rahilas far bekrefter at de har fått bedre vilkår i fengselet.

Politikilden opplyser at de mistenkte har det de trenger og at de slipper å sove og bo i cellen.

Ba selv om varetekt
Rahila Iqbals far og bestefar fikk tidligere onsdag to nye dager i varetekt, etter selv å ha bett om dette. Bakgrunnen for ønsket er at advokaten deres ikke var til stede på fenglsingsmøtet onsdag morgen.

Politiets advokat ba på sin side ikke om ny varetektsfengsling, ettersom de mistenkte selv ønsket det slik.

Ingen nye bevis
Politiet som etterforsker saken har ikke lagt fram noe konkret som tyder på at de blir siktet for en kriminell handling. På spørsmål fra TV 2 kan poltiet ikke presentere nye bevis som peker i retning av siktelse.

Det er foreløpig uklart hvorfor advokaten til Rahilas far og bestefar ikke er til stede.

Håper på prøvesvar
Rahila Iqbals far og farfar, samt sjåføren, sitter varetektsfengslet i Pakistan, mistenkt for æresdrap. Pakistansk politi håper at prøvesvar av den døde samt den videre etterforskningen skal gi svar på om Rahila Iqbal mistet livet i en ulykke, eller om hun ble drept.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.