RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

Bestefaren kastet i fengsel

Sist oppdatert:
Rahilas bestefar og sjåføren som kjørte bilen den dagen hun døde, skal være kastet på glattcelle i Pakistan.

For to dager siden ble Rahila Iqbals bestefar og sjåfør, som begge er tiltalt for drap på ungjenta, pågrepet og fengslet. Avgjørelsen ble tatt av en dommer i Mandi Bahuddin, skriver VG. Begge satt fengslet i fjor, da sammen med Rahilas far, som også er tiltalt i saken.

Farem. Azhar Iqbal, er foreløpig ikke fengslet, men han har utreiseforbud, og kan derfor ikke komme tilbake til Norge. Hans advokat, Abid Q.Raja, hadde ikke hørt om de nye pågripelsene da avisen tok kontakt med ham, men han sier fengslingen gir grunn til bekymring fordi det betyr at saken kan ta enda lengre tid.

- Lagmannsretten fastslo at det ikke var fnugg av bevis mot de tre tiltalte. Synd at det ikke blir en snarlig avklaring slik at Rahilas far kan reise hjem til familien sin i Norge, sier Raja til VG.

Rahila Iqbal (20) fra Oslo døde i Pakistan under mystiske omstendigheter 1. juni i fjor. Hun ble funnet død i en bil i en elv, med spor av sovemedisin i magen. Sjåføren overlevde.

Enkemannen meldte senere fra til politiet om at Rahila kunne ha vært utsatt for et æresdrap. Faren, bestefaren og sjåføren som kjørte bilen der hun ble funnet død, ble siktet, men en lavere rettsinstans i Pakistan avviste etter hvert saken på grunn av manglende bevis. I juni avgjorde pakistansk Høyesterett at saken skulle etterforskes på nytt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere