*Nettavisen* Nyheter.

Bestialsk dyremishandling

Hund kvalt, drept og dumpet i sjøen.

27.07.07 14:26

Tirsdag ettermiddag ble et hundekadaver funnet flytende i havnebassenget ved Pirterminalen i Trondheim, melder Adressa.no.

Ansiktet spist opp
Havnevesenet i Trondheim hentet den døde hunden opp fra sjøen.

- Hunden er regelrett likvidert. Den har fått et nylontau strammet rundt halsen, og så har den vel bare blitt lempet på sjøen. Helt grusomt, sier Bernt Tangen Langolf ved havnevesenet til Nettavisen.

Hunden har ligget død i havnebassenget i minst et døgn, og mesteparten av hodet er oppspist av fisk. Det er derfor vanskelig å fastslå sikkert hvilken rase den tilhører.

Politiet vil etterforske likevel
Politet ble kontaktet tirsdag og oppga da at de ikke ville prioritere saken, og hundekadavret ble dumpet i en container sammen med annet søppel fra havna.

I dag endret politivesenet syn:

- Det er beklagelig at det ikke ble iverksatt en etterforskning da denne saken kom inn. Det er et brudd på lov om dyrevern og fører til offentlig påtale. Vi er allerede i gang med å innhente opplysninger i saken og håper vi kan identifisere hunden, sier vaktleder ved kriminalvakta i Trondheim politidistrikt, Berit Wibe Hilmarsen.

- Klart lovbrudd
Leder i Dyrevernnemnda i Trondheim, Gunn Grav Graffer, tror dyrekadaveret kan være en boxer eller amstaff, eventuelt en blandingsrase. Hun er opprørt.

- Dette er et klart lovbrudd. Det er grotesk og helt unødvendig, sier Graffer til Nettavisen.

Hvis hunden blir undersøkt av en dyrlege er det mulig hunden kan spores til eieren sin gjennom en chip de fleste hunder har operert inn under huden.

Høysesong for mislighold
Sommeren er høysesong for dyremislighold. Mange dyreeiere forlater dyrene sine når ferieukene setter inn.

Men det finnes alternativer.

– Det er nok av folk som tar i mot omplasserte dyr. Eventuelt kan man avlive dyret hos veterinæren. Såpass skylder man et dyr når man først har tatt det til seg, sier Graffer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.