RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Besvimte på overfylt NSB-tog

Sist oppdatert:
Torsdag besvimte en passasjer om bord på det overfylte ettermiddagstoget fra Oslo til Eidsvoll. Fredag lover NSB bedre kapasitet.

Et omfattende vedlikeholdsprogram for NSBs gamle tog fører til at kapasiteten på mange avganger i østlandsområdet nærmer seg bristepunktet. Torsdag opplevde passasjerer om bord på ettermiddagstoget fra Oslo S til Eidsvoll at en ung, kvinnelig passasjer segnet om, skriver Aftenposten.no.

- En guffen opplevelse
- Det var en guffen opplevelse. Trengselen var så stor at først da folk gikk av toget, falt den bevisstløse damen i gulvet. Før dette sto hun livløs trykket opp mot veggen, forteller pendler Trine Lise Viken til avisa.

Hun forteller at flere av passasjerene hadde problemer med å puste og at kondensen rant av vinduene.

Kommunikasjonssjef Anne Haabeth Rygg i NSB sier til Nettavisen at hun er kjent med episoden.

- At folk kan få et illebefinnende på toget skjer jo fra tid til annen, sier hun.

Omfattende vedlikeholdsprogram
Rygg forklarer at NSB for tiden har en spesiell utfordring fordi mange togsett er inne til oppussing og reparasjon. Dette vedlikeholdsprogrammet fører til at en del togsett til en hver tid er ute av trafikk, og det merkes på trafikken.

- Kundene på Østlandet vil merke den største effekten av oppussingen, sier hun.

- Vi jobber ut fra tellinger av passasjerene, men her virker det som om tellingen har vært for dårlig. Det blir bedre i dag når vi setter opp busser, sier Rygg om problemene på ettermiddagstoget fra Oslo til Eidsvoll torsdag.

Hun opplyser at det er konduktøren om bord som til en hver tid avgjør hvor mange passasjerer toget skal ta med.

- En stor utfordring
Rygg innrømmer at det er en stor utfordring for NSB å få hjulene til å gå rundt som normalt mens man gjennomfører det omfattende vedlikeholdsprogrammet.

- Vi skal holde restauranten åpen mens vi pusser opp kjøkkenet. Det er en utfordring, sier hun til Nettavisen.

- Dette er et arbeid som vil foregå over tid. Vi foretar et historisk stort kjøp av nye tog, og det vil ta en del år. Samtidig pusser vi opp de vognene vi har. Tog blir løpende tatt ut av trafikk. Kundene vil dessverre merke dette, men på sikt vil de oppleve en togstandard som er bedre, blant annet med bedre klimaanlegg og bedre komfort.

Togsettene som i tur og orden tas ut av trafikk er av typen 69, 5 og 7.

Sistnevnte tog er regiontogene som blant annet går på Bergensbanen. Her skal det blant annet installeres trådløst internett og ny lekevogn for barn.

- Har det vært mange klager fra passasjerene på grunn av overfylte tog?

- Jeg har ikke vært i kontakt med servicesenteret vårt og vet derfor ikke om det har kommet klager, sier Anne Haabeth Rygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere